Legyen szó bármilyen épületről, munkahelyről, közintézményről vagy éppen szórakozóhelyről, az emberi életek és berendezések védelmének kiemelt szerepet kell kapnia. A tűzesetekre mindenhol fel kell készülni, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírja a tűzjelző rendszerek kötelező telepítését, melyet építkezések és felújítások alkalmával nem szabad figyelmen kívül hagyni. A rendszer üzembe helyezésekor és a hatósági átadáskor esedékes ellenőrzés a biztosíték arra, hogy a tűzjelző helyesen lett telepítve. Azonban a rendszer sajátossága, hogy működőképességéről az üzemeltetők sem tudnak megbizonyosodni, hiszen csak vész esetén derül ki, hogy a tűzjelző valóban jól funkcionál-e. A bizonytalan működést pedig egyetlen üzemeltető sem engedheti meg, hiszen komoly értékek forognak kockán. A megoldást a rendszeresen elvégzett felülvizsgálat és tűzjelző karbantartás jelenti.

Míg a felülvizsgálat a működőképesség ellenőrzésére terjed ki, addig a tűzjelző karbantartás magába foglal minden olyan tevékenységet, amivel az ideális állapot fenntartható. A műszaki ellenőrzést, javítási feladatokat kizárólag képzett szakember végezheti, azonban fontos tudni, hogy az üzemeltetőnek ki kell neveznie egy felelős személyt, akinek az esedékes tűzjelző karbantartások között is gondoskodnia kell a rendszer jelzőképességének ellenőrzéséről.

Ha az értékek védelme Önnél is első helyen szerepel a teendők között, válasszon megbízható céget a tűzjelző karbantartáshoz! Cégünk, a Miller Alarm Kft. csapata szakszerűen végzi a rendszerek telepítését és üzembe helyezését, de a tűzjelző karbantartását is ránk bízhatja. Amennyiben szeretné megismerni, milyen lehetőségeket nyújtunk ügyfeleinknek, látogasson el www.milleralarm.hu weboldalunkra, ahol részletesen tájékozódhat szolgáltatásinkról! Ha van olyan kérdése a tűzjelző karbantartással kapcsolatban, amire honlapunkon nem kapott választ, szakértőink szívesen segítenek! Várjuk megkeresését a +36-70-572-7476-os telefonszámon, valamint az info@milleralarm.hu e-mail címen!