Egy-egy darázs felbukkanása otthonunk közelében a legtöbb esetben nem jelent problémát, azonban akkor, ha a rovarok egyre nagyobb számban vannak jelen, valószínű, hogy valahol a környezetünkben van egy fészek. A darázsirtás elengedhetetlen ilyen esetekben, hiszen a rovarok csípése nem minden esetben csak kellemetlen, múló fájdalom, hanem akár súlyos allergiás reakció is jelentkezhet. A darázsfészek irtás a leghatékonyabb módja annak, hogy megszabaduljunk a rovaroktól, ehhez azonban pontosan ismerni kell a fészek helyét, ami sokszor rejtve marad azok előtt, akiknek nincs rutinja az irtásban. A szakszerűen végzett darázsirtásnak köszönhetően a bábból kikelő, illetve a később visszatérő egyedek miatt sem kell aggódni a kezelt fészek esetében, célszerű azonban gondot fordítani a megelőzésre, hogy ne bukkanjanak fel újabb helyen a hívatlan látogatók.

A darazsak gyakran nehezen hozzáférhető helyen építenek fészket, ezért célszerű a kedvelt fészekhelyeket mechanikusan zárni. Kritikus pontok lehetnek például a tetőcserepek alatti és az ereszdeszkák mögötti hézagok, illetve a szigetelésben, valamint a villanyóraszekrényekben lévő rések. A megelőzés ezen felül történhet az áttelelő darázskirálynők darázscsapdákkal való elfogásával vagy irtószerek segítségével történő elpusztításával, ezeket azonban már mindenképpen szakértők bevonásával érdemes végezni.

Budapesten darázsirtásra lenne szüksége, esetleg a hatékony megelőzés érdekében szeretné profik segítségét kérni? A DEZIN-PRO Kft. nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező csapatában nem fog csalódni! Cégünk nem csak a fővárosban lakóknak nyújt segítséget, hiszen a darázsirtást Pest megye teljes területén vállaljuk, így a környező településekről is bátran kereshet minket, rendelkezésére állunk a megelőzésben és irtásban egyaránt. Ha szeretné megismerni tevékenységünk részleteit, nézzen körül www.dezin-pro.hu weboldalunkon, és amennyiben igénybe venné szolgáltatásunkat vagy kérdése lenne a darázsirtásról, várjuk megkeresését az info@dezin-pro.hu e-mail címen, illetve a +36-30-872-7777-es telefonszámon!