Mindenki tisztában van vele, hogy a szakembereknek rendszeresen ellenőrizniük, szükség szerint tisztítaniuk kell a kéményeket, azt azonban már kevesebben tudják, hogy ez miért elengedhetetlen. A jól működő kéményrendszer három alapvető funkciót tölt be, mégpedig csökkenti a légszennyeződést, optimalizálja a fűtésre fordított költségeket, továbbá segít, hogy elkerülhetővé váljanak a balesetek. A kéménytisztítás elhanyagolása komoly kockázatokat tartogat az adott ingatlanra és lakóira nézve, de a környezetet is veszélyezteti. Nézzük, pontosan miért van szükség a kéménytisztításra!

A kémény alapvetően arra szolgál, hogy elvezette az égésterméket. A kéménycső falán képződő lerakódások miatt beszűkül a füstjárat, ami akadályozza az égéstermék kiáramlását, és ez könnyen vezethet szén-monoxid mérgezéshez, míg a megemelkedett hőmérséklet kéménytüzet okozhat. A rendszeres kéménytisztítással ezek a lerakódások eltüntethetőek, így semmi nem állja útját az égéstermék elvezetésének, vagyis a rendszer biztonságosan tud működni.

A lerakódások már vékony rétegben is csökkentik a hatékonyságot. A füstjáratok tisztítása házilag is elvégezhető a megfelelő eszközök használatával, ami mindenképpen hasznos, de fontos tudni, hogy ez nem helyettesíti a szakszerűen végzett kéménytisztítást!

Amennyiben szeretné szakértők segítségét kérni a kéménytisztításhoz, forduljon bizalommal a Filantrop Kft. munkatársaihoz! Kéményseprő-ipari szolgáltatásunk kiterjed a tüzelőberendezések állapotának átvizsgálására és szükség szerint a kéménytisztításra, de akkor is számíthat ránk, ha szeretne hasznos tanácsokat kapni a hatékony és biztonságos fűtőrendszerekkel kapcsolatban. A rendszeres ellenőrzésen felül vállalunk különféle műszaki vizsgálatokat, valamint mérnöki szaktanácsadást is.

Ha szeretné megismerni szolgáltatásaink részleteit, látogasson el www.filantrop.org weboldalunkra, amennyiben pedig a segítségünket kérné, esetleg kérdése lenne a témában, forduljon hozzánk bizalommal! Várjuk hívását a +36-76-322-321-es telefonszámon, valamint üzenetét a filantrop@filantrop.org e-mail címen!