Szivattyúkra számos különféle területen van szükség, az otthoni felhasználástól az ipari alkalmazásig fontos szerepet töltenek be bizonyos folyamatokban. Alapvető feladatuk, hogy egy mélyebben lévő vagy kisebb nyomású térből egy magasabban lévő vagy nagyobb nyomású térbe juttassák a szállítandó közeget. Azonban az alkalmazási terület eltérő adottságai és a pontos feladat sokfélesége más-más típus használatát követeli meg.

A tiszta víz áramoltatása során egészen más elvárásoknak kell megfelelnie a szivattyúnak, mint abban az esetben, ha szennyvíz szállítására használják. A szennyvízszivattyú berendezések fontos feladatot látnak el, hiszen a szennyezett víz valamilyen formáját szállítják egyik gyűjtőhelyről a másikra, általában a csatornába. Ez sokkal összetettebb működést követel meg, mint a tiszta víz szállítása, mivel a szennyvízszivattyúnak a darabos szennyeződésekkel kell megküzdenie.

szennyvízszivattyú berendezések központi szerepet töltenek be az állattartó telepeken, ezért ilyen alkalmazás esetén különösen körültekintőnek kell lenni. A berendezés kiválasztása során meg kell vizsgálni, hogy pontosan mire van szükség, hiszen az egyes típusok eltérnek működési elvük szerint. Annak érdekében, hogy a berendezésre hosszú távon lehessen számítani, fontos szempont a választásnál a teljesítmény, emelőmagasság, térfogatáram, de a méret sem elhanyagolható tényező. Érdemes továbbá nagy figyelmet szentelni annak, hogy melyik gyártó termékeire essen a választás, ez ugyanis jelentősen meghatározza a szennyvízszivattyú megbízhatóságát.

Amennyiben állattartó telepre keresi a legjobb megoldásokat, a Promanure Kft. szakértőire számíthat! Segítünk hatékonyabbá tenni a folyamatokat, korszerűsíteni a komplett trágyarendszert, melyben fontos szerepet játszik a szennyvízszivattyú berendezés is. Látogasson el www.promanure.hu weboldalunkra, ahol tájékozódhat szolgáltatásaink részleteiről és az általunk biztosított lehetőségekről! Amennyiben kérdése lenne tevékenységünkre vonatkozóan, érdeklődne a szennyvízszivattyúkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bátran a +36-20-934-4615-ös telefonszámon vagy az i.bukkosi@gmail.com e-mail címen!