Az otthon minden helyiségének megvan a maga szerepe, így a konyha elsősorban a munka színtere. Ám annak érdekében, hogy a lakók ne teherként éljék meg a konyhai tevékenységeket, hanem kibontakoztathassák kreativitásukat, alaposan át kell gondolni a berendezés lehetőségeit. Az egyedi konyhabútor nem csak annak ad teret, hogy a berendezés eleget tegyen az ízlésnek, illetve igazodjon a helyiség adottságaihoz, hanem képes a konyhai tevékenységeket is hatékonyabbá és élvezetesebbé tenni. Miére érdemes figyelni az egyedi konyhabútor tervezése során, amivel valóban könnyebbé tehető a munka?

Az ergonómia rendkívül fontos szerepet játszik mindennapjaink során, így nem hagyható figyelmen kívül a konyha tervezése esetén sem. Az egyedi konyhabútor tervezése és elrendezése során arra érdemes törekedni, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre, mégis minden karnyújtásnyira legyen, amire szükség van az egyes munkafolyamatokhoz. Ennek köszönhetően nem csak a felesleges mozdulatokat lehet elkerülni, hanem ezzel együtt a balesetek kockázata is csökkenthető. Elsőre talán furcsán hangozhat, de az egyedi konyhabútort célszerű a lakók testi adottságaihoz is igazítani, hiszen az optimális magassággal búcsút lehet mondani a felesleges hajolgatásnak, ami hosszú távon hát- és derékfájdalomhoz vezethet.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy az egyedi konyhabútor kényelmes használata előnyt élvez más szempontokkal szemben, de érdemes szem előtt tartani, hogy a tudatos tervezésnek az ergonómia is része.

Ön már mérlegelt minden fontos szempontot, és ötletei csak a megvalósításra várnak? A Focus Lakberendezési Stúdió csapata mindenben támogatja Önt, hogy konyhája olyan legyen, amilyennek megálmodta! Amennyiben szeretne megismerkedni az egyedi konyhabútorok részleteivel és a szolgáltatásainkban rejlő lehetőségekkel, látogasson el www.focusbutor.hu weboldalunkra! Elképzeléseivel, felmerülő kérdéseivel pedig forduljon hozzánk az info@focusbutor.hu e-mail címen vagy a +36-30-901-5354-es telefonszámon!