A téli időszakra jellemző zord hideg és csapadékos idő nem csak az emberi szervezetet viseli meg, hanem az autókat is kihívás elé állítja. Ennek megfelelően, amikor a tél már a küszöbön áll, gondoskodni kell az autó felkészítéséről. Ezt akár magunk is elvégezhetjük, de sokkal jobb megoldás szakemberekre bízni a teendőket, ugyanis egy kis figyelmetlenség is komoly problémák, felesleges kiadások vagy akár balesetek forrása lehet.

Az autó téliesítése több lépésből áll, hiszen minden kritikusnak számító alkatrészt és kiegészítőt meg kell vizsgálni. A legfontosabb lépések közé tartozik a fagyálló ellenőrzése, a téli gumi csere, valamint a fék ellenőrzése. Nézzük, mire érdemes figyelni ezekkel kapcsolatban!

•    A fagyálló ellenőrzésére, illetve a szélvédőmosó folyadék cseréjére elsősorban az ideális látási viszonyok megteremtése miatt van szükség. A nyári folyadék ugyanis a szélvédőre ráfagyva vékony, ámde átláthatatlan jégréteget képez, ami rendkívül balesetveszélyes.
•    A téliesítés másik kiemelkedően fontos része a téli gumi csere. Mivel a nyári gumi nem biztosít megfelelő tapadást a csúszós utakon, 7 oC alatt mindenképpen le kell cserélni az abroncsokat, illetve ebben az időszakban rendszeres ellenőrzésre szorul a guminyomás is.
•    A fékek ellenőrzése természetesen minden évszakban lényeges, ám a jeges utak sokkal több kockázatot rejtenek magukban, ezért ez sem maradhat el. Meg kell vizsgálni ilyenkor a fékbetétek, a féktárcsa, a fékdob állapotát, valamint a fékfolyadék szintjét.

Szeretné szakemberek segítségét kérni az autó téliesítéséhez? A Pécsi General csapatára számíthat, ha profikra bízná a szükséges rutin feladatok elvégzését, vállaljuk a fagyálló ellenőrzését, a téli gumi cserét, a fék ellenőrzését és természetesen minden egyéb teendőt is. Amennyiben érdeklik a részletek, szolgáltatásainkról bővebben tájékozódhat www.generalauto.hu weboldalunkon, kérdéseit pedig tegye fel bátran elérhetőségeink egyikén, a +36-72-252-203-as telefonszámon vagy a generalpecs@gmail.com e-mail címen!