Gépjármű első, vagy ismételt forgalomba helyezésére kerül sor? Műszaki beavatkozás szükséges, ami az alvázszám megváltoztatásával jár? Ilyen esetekben nem maradhat el az eredetvizsgálat, ami 60 napig érvényes!

Sokan nincsenek tisztában azzal, miért fontos az eredetiségvizsgálat a járművek adásvételénél. A biztonság érdekében van szükség erre, a külföldről behozott közlekedési eszközök esetében pedig főként fontos az eljárás. Használt és új jármű eredetvizsgálatára egyaránt szükség lehet, ezért tanácsos időben tájékozódni. Legtöbbször a leendő vevő fizeti ki az eredetivizsga díját, mivel neki lesz szüksége a vizsgálat eredményére. Bármilyen manipulációra utaló nyomot észlelnek a szakemberek, nem kerülhet sor az átírásra. Emiatt célszerű az eredetivizsga eredményét megvárni, és az adásvételi szerződést csak ezt követően aláírni. Ezen a módon sok kellemetlenségtől óvhatja meg magát, ha esetleg probléma merül fel az eredetivizsga lebonyolítása során. Egy fel nem használt eredetivizsga 60 napig érvényes a kiállításától számítva, és minden tulajdonosváltáskor nélkülözhetetlen egy új készítése. Érdemes az eredetivizsgára olyan lépésként tekinteni, ami mindenki érdekét szolgálja. Ha online informálódik, és időpontot is interneten keresztül kér, sok időt spórolhat.

Legyen körültekintő, ha jármű vásárlására, forgalomba helyezésére készül! Tájékozódjon részletesen arról, hogy milyen szabályoknak kell megfelelnie! Egyszerűen is intézheti az eredetivizsgával kapcsolatos ügyeket, ha előzetesen informálódik, és online foglal időpontot. Ebben segít Önnek cégünk, a CARACE Autótechnika Kft.! Bármilyen ok miatt van szükség az eredetivizsgára, tőlünk minden lényeges információt megkaphat, és gördülékenyen oldhatja meg a feladatot. A www.caracekft.hu weboldalon megtalálhatja az anyagiakat illető tudnivalókat, a letölthető nyomtatványokat, és lehetősége van online időpontot foglalni. Bármilyen kérdése merül fel, készséggel állunk a rendelkezésére a 06-70-6181726-os telefonszámon, vagy a karasz.imre@carace.hu e-mail címen!