Az ékszíj kiemelt szerepet tölt be a legtöbb berendezés, gép, és jármű esetében, ezért ha sérült vagy túl kopott, elengedhetetlen a gyors csere. Ha szeretne a problémamentes működtetésről hosszú időn keresztül gondoskodni, akkor fontos, hogy körültekintően válasszon ékszíjat, és megbízható szakemberektől vegye át.

A legismertebb hajtószíjak az ékszíjak, amelyek megtalálhatóak a mezőgazdaságban és az iparban is. Annak megfelelően, hogy milyen területről van szó, más-más típusú ékszíjak alkalmazására van szükség. A különböző változatok tulajdonságai eltérnek egymástól, ezért lényeges, hogy ezek alapján válassza ki a tökéletes ékszíjat. Sok éves használatot követően, és meghibásodás, sérülés miatt is előfordulhat, hogy az ékszíjat le kell cserélni. Akár ilyen esetben, akár gyártás során szeretné az ideális ékszíjat biztosítani, néhány lényeges szempont alapján egyszerűen juthat kiváló eredményre. Az ékszíj profiljának meghatározása, a pontos hossz, majd a cikkszám megállapítása egyaránt elengedhetetlen feladatok. Sokan nem is gondolják, hogy mekkora kárt okozhat a kopott ékszíj. Ez a hajtástechnikai eszköz gondoskodik a forgó tengelyek közötti energiaátvitelről, rezgéscsökkentő hatást fejt ki, ezért csak a jó állapotú, kiváló minőségű gumi tud az elvárásoknak eleget tenni. A méret és a forma egyaránt meghatározza az árat, de megéri beruházni, hiszen biztosítja túlterhelés esetén az alkatrészek védelmét is. Ha egyszerre több tárcsa meghajtására van szükség, főként magas elvárásoknak kell megfelelni, így fontos a rugalmasság, az anyagösszetétel, valamint a jó ellenálló képesség is. Bármilyen területen készül ennek a nagyszerű hajtástechnikai eszköznek a beszerelésére, érdemes olyan ékszíj boltot választani, ahol széles kínálattal várják, és hasznos tanácsokat is adnak.

Keresse fel cégünk, a TAGEX Hungária Kft. szakembereit, és vegye át megbízható kézből a megfelelő típusú ékszíjat! Mezőgazdasági és ipari ékszíjak egyaránt a rendelkezésére állnak, jól felszerelt ékszíj boltunkban hamar hozzájuthat a tökéletes hajtástechnikai eszközhöz. Szerezzen bővebb információt a www.tagex.hu weboldalon, és keressen bennünket bizalommal a 06-74-413429-es telefonszámon, vagy a tagex@tagex.hu e-mail címen!