Sokan vannak a fővárosban, akik úgy tekintenek a kémény ellenőrzésével kapcsolatos teendőkre, mint egy plusz teherre, ám nem szabad elfelejteni, hogy miért is van szükség erre. A kéményseprés Budapesten is olyan tevékenység, ami a biztonságot szolgálja, hiszen a célja az élet- és vagyonvédelem, ez pedig a nyüzsgő fővárosban is a legfontosabb érték. A szolgáltatást igénybe vevőket alapvetően az alapján lehet csoportosítani, hogy milyen típusú ingatlanban élnek, illetve az milyen célt szolgál. Nézzük, kinek mi a teendője, és mire számíthat ezzel kapcsolatban!

•    A kéményseprés Budapesten önkéntes és ingyenes azoknak, akik olyan családi házban élnek, ahova nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet. Ennek ellenére – a fűtőberendezés jellegétől függő időközönként – ajánlott rendszeresen elvégeztetni az ellenőrzést. Míg azoknak, akik szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, évente, a gázüzemű berendezést használóknak kétévente javasolt szakembert hívni.
•    Ezzel szemben azoknak, akik szintén családi házban élnek, viszont az ingatlanba be van jegyezve valamely gazdálkodó szervezet, nem egy lehetséges opció, hanem kötelező a kéményseprés Budapesten. Az ellenőrzés díjköteles, és gyakorisága ugyanúgy évente, illetve kétévente esedékes.
•    A szakember magától érkezik azokba a társasházi lakásokba, ahova nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet. A kéményseprő ingyenesen elvégzi a sormunkát, ellenőrzi és szükség szerint tisztítja a kéményt.
•    Végül, de nem utolsó sorban azok, akik olyan társasházi lakásban élnek, ahol van bejegyzett gazdálkodó szervezet, szintén arra számíthatnak, hogy a szakember magától érkezik. A kéményseprés Budapesten az ebbe a csoportba tartozóknak díjköteles.

Érdekli a kéményseprés Budapesten, és megbízható szolgáltatóra bízná a feladatot? A Filantrop Kft. szakértő csapatánál jó helyen jár! Mi a legnagyobb szakértelemmel, precízen, nagy tapasztalattal a hátunk mögött végezzük a munkánkat. Mindent megtudhat arról, hogyan zajlik a kéményseprés Budapesten, ha ellátogat a www.filantrop.org címen elérhető weboldalunkra. Felmerülő kérdéseit tegye fel bátran, várjuk megkeresését a +36-76-322-321-es telefonszámon és a filantrop@filantrop.org e-mail címen!