Régóta tervezi, hogy kipróbálja, milyen síelni? Esetleg már régóta él ezzel a nagyszerű lehetőséggel, és szeretne minél több szép élménnyel gazdagodni? Annak érdekében, hogy minden alkalommal biztonságban érkezzen a célba, és hosszú időn keresztül tudja a felszerelését használni, nem maradhat el a síléc karbantartás.

Az egyik legfontosabb teendő, hogy a tárolás során óvja a sílécet a hidegtől. Ha a síléc elérte a szobahőmérsékletet, akkor kerülhet sor a viaszolásra. Egy munkaasztal, egy vasaló, és a viasz segítségével könnyen elvégezheti a karbantartást. Közepes hőmérsékleten tudja a feladatot jól teljesíteni, ugyanis túlságosan meleg vassal füstölhet a viasz, ha pedig nem melegíti eléggé, nem sikerül a viaszt megolvasztani. Ezt megelőzően azonban szükség van az előkészítésre. Ruhával egyszerűen letörölheti a maradék folyadékot, és megtisztíthatja az alapot. Lényeges megvizsgálni, hogy vannak-e karcolások, ütések. Ha a karcolások eljutottak a fémhez, mindenképp szakembert kell felkeresni, aki megoldja ezt a problémát. A kisebb karcolásokat Ön is javíthatja P-Tex rúddal, sí spatulával, öngyújtóval, azonban annak érdekében, hogy ne érje több kár a sílécet, és minél hamarabb jusson kifogástalan megoldásra, szintén érdemes a sporteszközét szervizbe vinni. Nem maradhat ki a sí széleinek élesítése, amit csiszológumival, és erre alkalmas anyagokkal precízen el lehet végezni. A felesleg, a rozsda eltávolítása után jóval könnyebb az élezés. Ha nem szeretné az idejét a különböző munkaeszközök, anyagok megvásárlásával tölteni, és a sílécét megbízható kezekben tudni, érdemes szakemberekhez fordulni.

Sportoljon biztonságosan, és gazdagodjon páratlan élményekkel! Óvja a sílécet megfelelő módon, és ne feledkezzen meg a rendszeres karbantartásról! Tottisí Síkölcsönző és Szervizünk segít Önnek a feladatok elvégzésében, és örömmel látjuk el hasznos tanácsokkal. Akár pár órán belül eleget teszünk a kérésének, ha szükség van javításra, szintén gyors és szakszerű megoldást nyújtunk. Jusson bővebb információhoz a www.sikolcsonzo-szentendre.hu weboldalon, és vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja bizalommal a 06-30-2103526-os telefonszámunkat!