Köztudott, hogy túlnyomórészt vizuális ingerek alapján, vagyis a szemünkön keresztül érkező információk segítségével tájékozódunk a világban. A látás valódi kincs, így nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindent meg kell tennünk a szemünk egészségének és épségének megőrzése érdekében. A védelem a mindennapokban is nagy jelentőséggel bír, de még ennél is fontosabb olyan munkakörnyezetben, ahol valamilyen veszélyforrásnak van kitéve a szemünk. Az egyéni munkavédelem számtalan részterületet foglal magába, köztük az egyik legfontosabb a szemvédelem, melynek legismertebb és leghatékonyabb módja a védőszemüveg viselése. Mit érdemes tudnod ezzel kapcsolatban?

védőszemüveg valamennyi kockázati tényező esetén alkalmazható, ami a szemet érintheti egy-egy feladat elvégzése során, de fontos, hogy körültekintően kell választani. A különböző iparágakban más-más veszélyforrás merülhet fel, ennek megfelelően pedig a védőszemüvegek is sokféle típusban érhetőek el. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra megfelelő változatot, meg kell vizsgálnod a munkahelyi körülményeket, végig kell venned az összes kockázati tényezőt, így a lehetséges mechanikai, vegyi, valamint hő- és sugárártalmakat. A sötétített lencsés védőszemüvegek általában UV szűrővel vannak ellátva, így a hétköznapokban is helytállnak az erős napsugárzással szemben. Fontos, hogy fordítva viszont nem igaz, a hagyományos napszemüvegek nem tudják helyettesíteni a jól megválasztott munkavédelmi eszközöket!

A maximális hatékonyság a legfontosabb a védőszemüveg kiválasztása során, de nem az egyetlen szempont. Érdemes megismerkedned a Hellberg gyártmányaival, ezek között ugyanis minden iparág képviselői találhatnak megbízható munkavédelmi eszközt. A Hellberg védőszemüvegek tökéletesen ötvözik a funkcionalitást és a kényelmet, hiszen olyan tulajdonságokkal bírnak, mint például a karc és pára elleni védelem, valamint a párnázott orr- és halántékrész. Akár egész napon át komfortos viseletet biztosítanak, méghozzá hosszú éveken át, hiszen kiváló alapanyaguknak köszönhetően kifejezetten tartósak.

Ha a munkád megköveteli a védőszemüveg használatát, látogass el a www.munkaruha-munkacipo.hu weboldalra, és válogass neves gyártók professzionális termékei közül! Amennyiben bizonytalan vagy a választásban, fordulj hozzánk bizalommal a +36-1-260-3950-es és a +36-70-427-7301-es telefonszámok egyikén vagy az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címen!