Hamarosan jogosítvány lesz a kezedben, és szeretnéd tudni, miről nem szabad semmiképp sem megfeledkezned? Esetleg már jármű tulajdonosa vagy, és igyekszel a műszaki vizsgáztatást minél egyszerűbben, gyorsabban intézni? Érdemes a műszaki vizsga feltételeiről előzetesen informálódni, és online időpontot foglalni, így számos kellemetlenségtől óvhatod meg magad.

A gépjárművek és a motorkerékpárok esetében is fontos az érvényes műszaki vizsga, enélkül nem lehet szabályoknak megfelelően közlekedni. Új autó esetében négy évig nincs szükség a vizsgáztatásra, ezt követően két évente kötelező. Jármű-kategóriánként eltérnek a műszaki vizsga feltételek, ezért lényeges, hogy tisztában legyél a tulajdonodban lévő járműre vonatkozó előírásokkal. Rendelet szól arról, hogy a műszaki vizsga során tapasztalt hibák hova tartoznak, három kategóriát különböztetnek meg. Kisebb hibák többek között a deformálódott ablaktörlő lapát, vagy ha kicsit a minimum alatt van a fékfolyadék szintje. Ilyen esetekben átengedik a járművet a műszaki vizsgán. Ha komolyabb hiányosságot észlelnek a szakemberek, mint például a túl kopott fékdob, vagy a bizonytalanul rögzített rendszámtábla, akkor csak két hónapig érvényes a műszaki vizsga. Veszélyes hibák miatt sikertelen műszaki vizsgára lehet számítani, ugyanis ha a hibák veszélyt jelentenek a közlekedés biztonságára, vagy jelentős mértékben terhelik a környezetet, akkor a jármű nem vehet részt a forgalomban. Annak érdekében, hogy ne érjen meglepetés, célszerű a járművet a műszaki vizsga előtt időben átvizsgáltatni.

Juss hozzá minden fontos információhoz a műszaki vizsgával kapcsolatban a www.caracekft.hu weboldalon, ahol letöltheted a nélkülözhetetlen nyomtatványokat is! Cégünk, a CARACE Autótechnika Kft. célja megbízható segítséget adni, így felkészülten, a Neked megfelelő időpontban érkezhetsz a műszaki vizsga helyszínére. Forgalomba helyezésről, honosításról, eredetvizsgáról szintén részletesen informálódhatsz nálunk. Bármilyen kérdésed merül fel, készséggel állunk a rendelkezésedre a 06-70-6181726-os telefonszámon, vagy a karasz.imre@carace.hu e-mail címen!