Kétségtelen, hogy a kandalló egycsapásra otthonossá varázsolja a lakást. Már magában a tűz látványa és fénye melegség érzetet kelt. Ki ne üldögélne szívesen a kandalló mellé kuporodva? Azonban az is tény, hogy a kandallónak megvannak a maga hátrányai is: fát kell aprítani, illetve gondoskodni kell róla, hogy mindig legyen bent elegendő mennyiség, amiből lehet rani a tűzre. A fával való tüzelés ráadásul sok hamuval is jár, aminek az összetakarítása nem is olyan egyszerű. Szerencsére van egy olyan köztes megoldás, aminek köszönhetően egyszerűbben élvezhetjük a tűz látványát és hangulatát, mégpedig a biokandalló és a biokandalló folyadék használata.

A biokandalló folyadék jelentősen leegyszerűsíti a kandallóval járó feladatokat. Nem kell foglalkozni a fa kiszárításával, aprításával, a tüzelő behordásával, nem keletkezik rengeteg hamu és persze a fáról lehulló forgács sem fogja összekoszolni a lakást. A biokandalló folyadék használata rendkívül egyszerű: egy mozdulattal bele lehet tölteni a tartályba, anélkül, hogy beszennyezné a környezetet. Ezzel sokkal gyorsabbá és könnyebbé válik a kandalló beüzemelése, de nem kell lemondani a tűz látványáról és az otthonos hangulatról sem. Természetesen, mint a fa tüzelésnél, a biokandalló folyadék használata során is kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonságra: soha nem szabad az égő tűzbe tölteni a folyadékot, illetve mindig meg kell várni, amíg langyosra hűl az összes tartály. A bioetanol kandalló folyadék töltése közben tilos a dohányzás! Ha véletlenül kifolyik, akkor gondosan itassuk fel és töröljük szárazra! Ha a kezünkre is ráfolyt, mindenképpen mossunk kezet, mielőtt begyújtjuk a kandallót!

A biokandalló és a biokandalló folyadék használata sok előnnyel jár. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, bővebb információért látogasson el honlapunkra, a www.biokandallok-shop.hu weboldalra, ahol megtekintheti az általunk kínált berendezéseket is! Ha kérdése merült fel, forduljon hozzánk bizalommal a 06 30/785 70 70-es telefonszámon vagy az info@biokandallok-shop.hu e-mail címen!