Túlsúllyal küzd, és nem vezetnek eredményre a fogyókúrák? Nincs étvágya, és túlságosan vékony a testalkata? Az evészavar leküzdhető és meggyógyítható szakember segítségével.

A Húsvét előtti nagyböjt idején a szokásosnál is nagyobb figyelmet kap az étkezés. Sokan megpróbálják fogyókúrára is felhasználni ezt az időszakot, hiszen nemsokára itt lesz a nyár és vele a strandszezon. A szigorú böjt általában folyamatos orvosi ellenőrzést igényel. Ez azonban viszonylag keveseket érint, a legtöbben megelégszenek néhány apró korlátozással. És vannak olyanok is, akiknek még ez is komoly nehézséget okoz. A túl sok étel elfogyasztásának következménye túlsúly lesz, ami később akadályoz a mozgásban, nehezíti a légzést és a megfelelő pihenést. Az elhízás következtében számos betegség alakulhat ki, ami megnehezíti az életet. A tápanyagban szegény, vagy kevés étel fogyasztása miatt épp ennek ellenkezője történik: az ember lesoványodik, gyenge lesz, és ezért nehezebben tudja a mindennapi teendőit ellátni. Ezek az elváltozások gyakran lelki okokra vezethetők vissza, ilyenkor szükség lehet szakember segítségére. Az evészavar lehet akár tartósan fennálló stresszes állapot következménye, ennek megszüntetése nem egyszerű feladat. Az első teendő azt kideríteni, hogy milyen negatív hatások érték az illetőt az evészavar megjelenése előtt, milyen érzelmi megrázkódtatásokat élt át, mielőtt létrejött a panasz. Gyakori probléma az anorexia, ami rögeszmés félelem a súlygyarapodástól, vagy a bulimia, ami ismétlődő falási roham kompenzáló viselkedéssel. Sokan pedig a túlevés miatt szenvednek, ilyenkor nincs irányítás az étkezési rutin felett. A pszichológus megnyugtató légkört biztosít, kérdéseinek segítségével megtalálhatja az okot, ami az evészavar kialakulásához vezetett. A szakemberrel folytatott beszélgetés segít megoldani aktuális konfliktusait, kellemesebb lesz a közérzete, és visszatalálhat a lelki egyensúlyához. A beszélgetések rávilágítanak a jelenlegi helyzetre, és az útmutatásokat betartva egyre nyugodtabbá válhat, egészségesebb életmódot folytathat, újra helyesen táplálkozhat. Sokat tehet az egészsége érdekében, ha nem csak a nagyböjt idején ügyel az étkezésére. Hasznos lehet időről időre méregtelenítő vagy böjt kúrát tartani, amikor megtisztul a szervezet.

Előzze meg a problémákat, és kérjen megbízható segítséget az evészavarok megszüntetéséhez! A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a 06-70-4325790-es számot!