Szokatlan, sikító hangot hall a járműve indításakor? Égett gumi szagát, vagy elektromos tűz szagot érez útközben? Mindezek az ékszíj meghibásodására utalnak, ezért fontos, hogy minél hamarabb ellenőrizze az állapotát. Akár a saját autójába vagy berendezésébe keres ékszíjat, akár szakemberként tevékenykedik, és másoknak segít ebben, lényeges megbízható kézből beszerezni.

Az ékszíj fontos feladatot lát el, elengedhetetlen eszköz a különböző gépek, berendezések, járművek üzemeltetése során. Éppen ezért lényeges a rendszeres ellenőrzés, és rendellenesség esetén a mielőbbi csere. A meghibásodás nagy problémákhoz vezethet, a szakadásból adódó kár felemészthet komoly összegeket is. A túl feszes és laza ékszíj sem megfelelő, ugyanis különböző problémák jelentkezhetnek. Nehéz észrevenni, ha túl feszes az ékszíj, viszont erre utal a motor felől jövő zörgő, kereplő hang. A túl laza ékszíj pedig könnyen felismerhető, ugyanis indításkor visító hangot lehet hallani. Ez nem csak az ékszíj épségének megőrzése miatt negatív jelenség, hanem más ok miatt is, mint például a generátor töltésének igazodása, ami az akkumulátor lemerüléséhez is vezethet. A hűtési rendszer szempontjából sem előnyös a laza ékszíj, végső esetben pedig el is szakadhat. Annak érdekében, hogy a többi alkatrész ne sérüljön meg, nem tanácsos az ékszíj cserét halogatni. Többféle fajta áll rendelkezésre, az ékszíj árak különböznek, azonban fontos átgondoltan választani.

Előzze meg a komoly problémák kialakulását az ékszíj időben történő cseréjével! Biztosítsa minden alkalommal a legmegfelelőbb típust, ha javítással vagy gyártással foglalkozik! Cégünk, a TAGEX Hungária Kft. gyors és megbízható segítséget nyújt az ékszíj pótlásához. Ipari és mezőgazdasági ékszíjak egyaránt elérhetőek nálunk, így bármilyen területen van szüksége kiváló minőségű alkatrészre, érdemes hozzánk fordulni. Az ékszíj árak eltérnek egymásól, amelyekről részletesen tájékoztatjuk, és hasznos tanácsokkal látjuk el a hatékony, problémamentes használat érdekében. Bővebb információért látogasson el a www.tagex.hu weboldalra, és keressen bennünket a 06-74-413429-es telefonszámon, vagy a tagex@tagex.hu e-mail címen!