Nem reagál elég gyorsan és precízen a gépjármű az irányváltoztatásra? Arra lett figyelmes, hogy gyorsan kopnak a gumik? Ezek a jelek arra utalnak, hogy sürgősen szükség van a futómű beállításra. Nem tanácsos halogatni, ugyanis a saját és mások épségét is kockáztatja.

A biztonságos és kényelmes közlekedés érdekében nagyon fontos a jármű állapotát rendszeresen és alaposan ellenőrizni. Rendellenesség esetén elengedhetetlen a hibát minél hamarabb javítani, a szükséges alkatrészeket cserélni. A gumiabroncsok kiemelt szerepet töltenek be, ugyanis ezek érintkeznek közvetlenül az úttesttel. Az autó felfüggesztésének feladata a tapadásról gondoskodni a kerekek és az úttest között, valamint arról, hogy a jármű könnyen kormányozható maradjon. A kerekek különböző mértékben emelkednek az úthibák miatt, a felesleges energiák elnyelésére szükség van útközben, amit kiválóan lát el ez a rendszer. Előfordulhat, hogy kátyún halad át, vagy járdaszegélynek ütközik a kerékkel. Ezt követően célszerű a futómű beállítást elvégezni a komolyabb problémák elkerülése érdekében. Ha a gumiabroncsok egyenetlenül kopnak, vagy a kormánykerék nincs középállásban, esetleg kormányzási nehézségekkel szembesül, akkor szintén nagy szükség van a futómű beállításra. A hozzáértő szakemberek rövid idő alatt elvégzik a futómű beállítást, amely során ellenőrzik az első és a hátsó futóművet is. Sor kerül a kerekek szögeinek beállítására, vizsgálják a kerekek irányát és szögét a gyártó által megadott információkhoz viszonyítva. A futómű beállítással biztosíthatja az abroncsok maximális úttartását, és növelheti az élettartamukat.

Fontos, hogy nagy figyelmet fordítson erre a feladatra! Bármilyen ok miatt van szükség a futómű beállításra, ne halogassa! AR-GO Bt. szervizünkben gyors és megbízható segítséget nyújtunk. Jól felszerelt környezetben, több éves tapasztalattal vállaljuk a futómű beállítást, és más teendők elvégzését is. Informálódjon a szolgáltatásunkról a www.ar-go.hu weboldalon, és lépjen velünk kapcsolatba a 06-1-4319407-es telefonszámon, vagy az argoabroncs@t-email.hu címen!