A hosszú, forró és rendkívül aszályos nyár sajnos megviselte a növényeket. Rengeteg fa száradt ki, hiszen az ilyen nagy mértékű aszály nem csak a fiatal, hanem már az idősebb fákban is kárt okoz. Éppen ezért idén egy kicsit jobban oda kell figyelni, és gondoskodni kell a kiszáradt, elpusztult fák eltávolításáról.

Főleg a veszélyessé vált fák kivágását nem szabad halogatni, mert komoly balesetveszélyt jelenhetnek, ráadásul az állapotuk idővel gyorsan romlik. Sajnos elég lehet egy erősebb széllökés is ahhoz, hogy a fa teljesen kidőljön, esetleg olyan ágai törjenek le, amik balesetet okozhatnak. Gondolni kell arra is, hogy jön a tél, amikor a leeső hó még jobban megterheli a növényeket. Már egy kisebb hóesés is több kilogrammnyi terhet róhat az ágakra, és ez még egy egészséges fát is megvisel, de egy kiszáradt növénynek könnyen a kidőlését okozhatja.

Fontos, hogyha a kertjében vagy otthona környékén veszélyessé vált fát észlelt, akkor mielőbb hívjon szakembert. Ezt a műveletet nem szabad halogatni, már néhány nap késlekedés miatt is bekövetkezhet baleset!

Miért ne álljon neki a favágásnak saját maga? A kérdésre igen egyszerű a válasz: mert veszélyes lehet, ugyanis a fa dőlését nehéz kiszámolni, hiszen nem lehet tudni, hol van elkorhadva, hol gyengébb a törzs. Emberekre, épületekre, villanyvezetékekre, utakra dőlhet rá, jókora anyagi kárt okozva.

A veszélyes fák kivágását bármikor el lehet végezni, de az ősz végi időszakban már a madarak fészkelése miatt sem kell aggódni. Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt. Szakszerűen, a környezetre is maximálisan odafigyelve vállalja a veszélyessé vált fák kivágását, Önnek csak annyi a dolga, hogy felveszi velünk a kapcsolatot.

Bővebb információért látogasson el honlapunkra, a www.agdaralasolcsongavai.hu weboldalra! Ha további kérdése merült fel vagy szeretné igénybe venni a szolgáltatást, keressen minket bizalommal a 06703891565-ös telefonszámon vagy a gavai67@indamail.hu e-mail címen! Munkatársaink szívesen segítenek Önnek mindenben.