Új játékelemek telepítésére kerül sor, vagy átépítést tervez? Szeretné az intézménye külterén, vagy a lakosság számára könnyen elérhető helyen a különféle játékeszközöket biztosítani? A használatbavétel előtt, és a működtetés során is fontos a játszótéri eszközök ellenőrzése a biztonság érdekében, amit hozzáértő szakemberek elvégeznek a kérése, és az előírások szerint.

A játszótér nagyon fontos szerepet tölt be a gyermekek életében. Igaz, hogy a kicsik csupán a szórakozást látják benne, viszont ennél sokkal többről van szó. Itt kezdik el a világot felfedezni, barátokat szerezhetnek, és az önfeledt kikapcsolódás mellett folyamatosan fejlődnek lelkileg és testileg is.

A jól kialakított játszótéren a gyermekek kiélhetik a mozgás iránti vágyukat, tapasztalatokat gyűjthetnek, azonban ehhez nélkülözhetetlen a biztonságos környezet. Sok múlik a játékelemek minőségén, megfelelő elhelyezésén, a burkolatok megválasztásán. Ha Ön felelős ezekért, akkor lényeges, hogy minden részletre ügyeljen, és elég időt, figyelmet fordítson a telepítésre, majd a rendszeres átvizsgálásra.

A szabályok szerint nem maradhat el a játszótéri eszközök tanúsítása, amiről hozzáértő szakemberek gondoskodnak. A használatbavételt megelőzően is elengedhetetlen a játszótéri eszközök ellenőrzése, majd az időszakos szabványossági ellenőrzés. Ezen kívül fontos a rendszeres szemrevételezés, az operatív ellenőrzés néhány havonta, valamint az éves fő ellenőrzés. A balesetek elkerülése, a kicsik biztonsága érdekében Önnek sem szabad mindezekről megfeledkezni.

A játszótéri eszközök ellenőrzése során a szakemberek vizsgálnak minden elemet, jelzik, ha szükség van javításra, esetleg cserére. Ezzel megelőzhető a problémák kialakulása, és nem csak szép, rendezett, hanem biztonság szempontjából is megfelelő környezetben mozoghatnak a gyermekek.

Kérje cégünk, a SZAMEI Kft. munkatársainak megbízható és gyors segítségét a játszótéri eszközök tanúsításához, ellenőrzéséhez! Részletes információhoz juthat a tevékenységünkkel kapcsolatban a www.szamei.hu weboldalon. Keressen bennünket bizalommal a 06-20-4282313-as telefonszámon, vagy a szamei@szamei.hu e-mail címen!