Egy költözés nagy munka és sok energia, amit nem lehet megúszni pár perc ráfordításával. Előfordul, hogy bizonyos körülmények még jobban megnehezítik a helyzetet, ezek egy része befolyásolható, egy másik része viszont nem. Van, amikor például megválasztható, hogy mikor szeretne valaki költözni, de van, amikor erre nincs lehetőség.

Sokan tartanak például attól, hogy télen költözzenek, de egy kis odafigyeléssel és megfelelő előkészületekkel ez sem jelenthet gondot. Nézzünk néhány hasznos tippet téli költözéshez!

1. Készüljön fel a várható időjárásra!

Télen gyakoribb a csapadékos, nyirkos idő. Ha ilyet fog ki, akkor érdemes úgy szervezni a cipekedést, hogy a szabadban ne kelljen semmit lepakolni, kiváltképp kartondobozokat, mert azok néhány perc alatt megszívják magukat vízzel és szétfoszlanak. Az elektromos eszközök, gépek nagyobb védelmet igényelnek, mind a hideg, mind a nedvesség ellen.

2. Ki korán kel, aranyat lel!

A költöztetés napja hosszú lesz, és világosban egyszerűbb a pakolás, ezért érdemes arra törekedni, hogy mire besötétedik, végezzen a kinti feladatokkal.

3. Biztosítson megfelelő körülményeket a parkoláshoz és a pakoláshoz!

Fontos, hogy gondoskodjon a hó eltakarításáról és a csúszásmentesítésről, illetve parkolóhelyről a bejárathoz közel. A csúszós, havas járda nem csak lelassítja a munkát, hanem különösen balesetveszélyes egy költöztetés során!

4. Szükség esetén gondoskodjon előre a padlóvédelemről!

Költözéskor elkerülhetetlen, hogy koszos legyen a padló, ám különösen szerencsétlen párosítás lehet a szőnyeg vagy más, a nedvességet nehezen tűrő burkolat és a latyakos, sáros idő. Terítsen le a védendő felületre takarófóliát vagy vastag, nagy kartonokat, amik védik a burkolatokat!

A VIG-PACK Kft. csapata télen is mindent megtesz azért, hogy gördülékenyen lebonyolítsa a költöztetést Budapesten. Bővebb információért látogasson el a www.koltoztetes-vigpack.hu weboldalra, illetve keressen minket bizalommal a +36 20 510-9705-ös telefonszámon vagy a vigpack.kft@gmail.com e-mail címen!