Új házat épít a régi ingatlan helyére? Bontásra szorul az épület, és szeretné a területet üres telekként értékesíteni? Az épülettörlésre földmérő szakember segítségével gördülékenyen sor kerülhet, így könnyen megvalósíthatja a terveit.

A régi, nagyon elhasználódott, rossz állapotú házakat nem érdemes felújítani. Ebben az esetben sokan döntenek a bontás mellett, ami lehetővé teszi, hogy az adott területen teljesen új lakóház épüljön. A tervezés sok feladattal jár, amelyek része a hatósági ügyintézés is.

Az építési engedély megszerzése előtt fontos feladat az épülettörlés. Ezt a folyamatot szakemberek segítségével tudja lebonyolítani. A legjobb megoldás, ha egy olyan szolgáltatót keres, ahol foglalkoznak földméréssel, telekalakítással, épületfeltüntetéssel, valamint épülettörléssel is.

A szakember beszerzi a Földhivataltól a szükséges adatokat, terepszemlét tart, elkészíti a dokumentációkat, és beadja ezeket az ügyintézésre. A Földhivatal törli az épületet, és átvezeti a változást a nyilvántartásba. Az épülettörléshez szükséges nyomtatványok elkészítését, és a teendőket az ingatlanokkal foglalkozó földmérő készíti el. Az előírásoknak megfelelő, eredményes szolgáltatást kap, amely során törlik az épületet a földhivatali ingatlan-nyilvántartási térképről, és a tulajdoni lapról.

Ha bontásra kerülő ingatlant szeretne töröltetni, mert a területet üres telekként kívánja eladni vagy használni, akkor kérje az épülettörlést! Hitel felvétele esetén is ellenőrzésre kerül az ingatlan térképe és tulajdoni lapja, amelyeknek tükrözniük kell a valós állapotot. Ha bármilyen eltérést tapasztal, akkor forduljon szakemberhez támogatásért, hogy a szemlét követően sor kerüljön a módosításra!

Kérje az épülettörlést, és az ingatlannal kapcsolatos teendők ellátását megbízható, nagy szaktudással rendelkező szakembereinktől! Cégünk, a Föld-Könyv Kft. munkatársai elvégzik az épülettörlést, ha már sor került a lebontásra, de még szerepel az ingatlan a térképen. Minden fontos információt megtudhat a folyamatról a www.fold-konyv.hu weboldalon, és készséggel állunk a rendelkezésére a 06-30-4536000-as telefonszámon, vagy a foldk@t-online.hu e-mail címünkön.