Eldöntötte, hogy öntözőrendszerrel teszi teljessé a kertet, és szeretné tudni, hogy milyen munkafolyamatokat ölel fel egy ilyen korszerűsítés? Azt már mindjárt az elején eláruljuk, hogy a legnagyobb kihívást a földmunka jelenti, ezért nem érdemes segítség nélkül belevágnia az öntözőrendszer telepítésbe. Hogy milyen lépésekből a munka, azt az alábbiakból megtudhatja!

Évről évre gyarapszik azoknak a kerteknek a száma, ahol öntözőrendszer végzi a kerti munka legfárasztóbb részét. Egy ilyen rendszer alkalmazása egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a mindennapokat, ráadásul a vízfogyasztást is segít optimalizálni, így nem meglepő, ha Ön is búcsút int a hagyományos locsolásnak.

Azt már az elején le kell szögezni, hogy az öntözőrendszer telepítése az alapos tervezéssel, a szükséges eszközök és alapanyagok beszerzésével kezdődik. Csak ez után következik a munka látványos része, ami a gyakorlatban árokásást, a rendszer elemeinek összeszerelését, végül pedig az árkok betemetését és a beüzemelést jelenti.

Ahogy azt már fentebb említettük, ebből határozottan a földmunka a legnehezebb feladat, amit mindenképpen érdemes szakértőkre bízni. Bár a csöveket nem kell túlságosan mélyre helyezni, mivel télen nincs használatban a rendszer, ezért nem okozhatnak kárt a fagyok, ennek ellenére az árkoknak 30-40 cm mélyeknek kell lenniük.

Az árokásás történhet kézi erővel, egy ilyen munka azonban nem kíméli a derekat és kifejezetten hosszadalmas is. Ha a talaj kötött vagy sziklás, még keményebb munkára lehet számítani, ám szerencsére van ennél okosabb megoldás is. Egy láncos árokásógép vagy akár egy bobcat alkalmazásával a földmunka rendkívül gyorsan elvégezhető, így a komplett öntözőrendszer telepítés egyszerűbbé válik.

Az öntözőrendszer telepítés legmegterhelőbb feladatát adja át másnak, a földmunkát bízza cégünkre, a Böhmer Kft.-re! A gépparkunk és a szakmai jártasságunk egyaránt megvan ahhoz, hogy Önnek is segíteni tudjunk a földmunka elvégzésében.

Szolgáltatásunkról a www.bohmerkft.hu weboldalon tudhat meg többet, ajánlatot pedig a +36-28-559-495-ös telefonszámon vagy a bohmerkft2002@gmail.com e-mail címen tud kérni. Forduljon hozzánk, és ossza meg velünk egyedi igényeit!