Ki gondolná, de az ágyi poloskairtásnak is megvan a maga története. Ez a kis vérszívó ugyanis már jó ideje megkeseríti az emberek életét.

Az ágyi poloska eredetileg a denevéreken élősködött, majd felfedezte magának az embert. A városok, falvak, sűrűbben lakott területek kialakulásával az ágyi poloskairtásra való igény is megjelent.

Az ágyi poloskát széthurcolták távolabbi területekre is, főleg a kereskedők vitték magukkal. Nem kímélte se a gazdagokat, se a szegény réteget. Német területre már a 11. században bejutottak az élősködők, Angliában csak a 16. században jelentek meg.

Az ágyi poloskairtáshoz kapcsolódóan már a 17. században végeztek ellenőrzéseket, hogy megelőzzék az inváziót. Ugyanígy felismerték, hogy az utazókkal érkező holmikat fontos átvizsgálni, mielőtt beengedik a házba. Arra is rájöttek, hogy a rendszeres takarítás csökkenti az esélyét a vérszívó megtelepedésének. A 19. században az ágyi poloskairtás eszközei közé tartozott az ágynemű mosása, az ágyak szétszerelése, átvizsgálása, a hasadékok és repedések kezelése forró vízzel és olajjal.

A 20. században a központi fűtés az ágyi poloska óriási mértékű terjedését segítette elő, télen is melegben tudott megtelepedni az épületekben. A járványok elharapódzása arra ösztönözte a kutatókat, hogy hatékony irtószereket kísérletezzenek ki. Ezek nagy része azonban az emberekre is mérgező hatással volt. Gázosításra ként majd cianidot használtak. A Diklór-difenil-triklóretán (DDT) kifejlesztése fordulatot jelentett, mert ezzel már hosszan tartó volt a hatás.

Egyre biztosabb, hogy ágyi poloska bitorolja a hálószobáját és szeretne megszabadulni tőle? A szakemberekben megbízhat, mert képesek egyértelműen beazonosítani az élősködő jelenlétét és hatékony módszerekkel eltüntetni az utolsó szálig még a nyomaikat is. A www.agyipoloskairtas.hu webcímen a budapesti ágyi poloskairtással foglalkozó csapatunktól tud ajánlatot igényelni. Vegye fel e kapcsolatot velünk a 06-30-87-27-777 telefonszámon vagy üzenetben a kapcsolat@agyipoloskairtas.hu email címen, mi pedig késlekedés nélkül kivonulunk felmérni a helyszínt!