Szeretné az önismeretét fejleszteni? Ismereteket gyűjt a személyiség jellemzőiről? Szabó Margit kéziratában olvashat a személyiség modell dimenzióiról.

Az emberek egész életük során igyekeznek a környezetükhöz alkalmazkodni. Sokféle helyzetben kell helytállni és megfelelni. Gyermekkorban az iskolában vannak elvárások, felnőtt korban pedig a munkahelyen, a párkapcsolatban, és más területen.

Szabó Margit kéziratából olvashat arról, hogy az egyén hány síkban éli az életét, a téma kifejtése során a megértést ábrák is segítik. Mindenkinek vannak alapvető szükségletei, és igyekszik a megfelelő feltételeket megteremteni. A test igényeinek kielégítése mellett fontos a lelki fejlődés és a tudás gyarapítása.

Szabó Margit kéziratában megtalálja a tevékenységek és a testi folyamatok, a viselkedés és az érzelmi folyamatok, a beszéd és a gondolkodás összefüggését. A személyiség modell kifejtése során ismerteti, hogy mi jellemző az emberek szubjektív és objektív oldalára.

Érdemes az ismereteit ebben a témában is bővíteni. Olvashat az emberben lezajló testi folyamatokról, és az élet során kifejtett teljesítményekről. Az érzelmi folyamatok, a viselkedés és a lelkiállapot fontos téma, hiszen az ember életének minőségét szabja meg. A nyugodt, harmonikus létezés feltétele, hogy kellő önismerettel rendelkezzen az ember, és megfelelően tudjon a környezetéhez viszonyulni.

Az önismeret fejleszthető, akárcsak az emberismeret. Mindkettő segít abban, hogy könnyebben el lehessen látni a feladatokat, helyes viselkedési formák alakuljanak ki, és jó emberi kapcsolatok épüljenek.

Ha Önt érdekli ez a téma, és fontosnak tartja az önfejlesztést, akkor tanulmányozza át Szabó Margit kéziratában a személyiség modellről szóló részeket! Érdemes a teljes tartalmat elolvasni az ismeretei bővítése céljából.

A személyiség modell témájával érdemes mindenkinek foglalkozni. Fordítson Ön is időt erre, látogasson el a www.szmszm.hu weboldalra! Ha pedig kérdése merül fel, írjon üzenetet a szabomargit4@gmail.com e-mail címre!