Az idei tavasz különösen szeszélyes, a gyorsan változó időjárást pedig csak okosan megválasztott munkavédelmi ruházattal tudod követni, és ebben az évszakban természetesen az esőruházaté a főszerep.

Talán Veled is előfordult már, hogy vettél egy igazán jónak ígérkező esőkabátot, dzsekit, amiről éles helyzetben derült ki, hogy nem számíthatsz rá. Ez bizony könnyen tönkre tehet például akár egy kirándulást vagy épp egy munkavégzést, ha munkaruha szerepében kellene helyt állnia a dzsekinek, amikor cserben hagy. Amit fontos tudnod, hogy az esőruházat kiválasztásánál többféle szempontot érdemes figyelembe venned. Elsődleges, hogy ismerd, milyen fizikai terhelésnek, mennyi ideig leszel kitéve.

Ha csak rövid ideig, és nem túl nehéz fizikai munkát végzel, akkor elegendő, ha a kabátod, dzsekid, nadrágod víztaszító, vízlepergető tulajdonsággal bír. Viszont, ha huzamosabb ideig szakadó esőben nehéz fizikai munkát végzel, akkor érdemes vízálló ruházatra cserélni öltözetedet. Ezek a ruhadarabok ugyanis – a speciális kialakításuknak köszönhetően – még az izzadtságodat is elvezetik. A professzionális esőruházat a megfelelő alapanyagon és bevonaton túl hegesztett varratokkal, vízálló cipzárakkal gondoskodik arról, hogy még a heves esőzést is szárazon úszd meg!

Ha a szabadban dolgozol, ne feledd, hogy a jó kabáton vagy dzsekin kívül szükséged lehet még mellényre, nadrágra és persze egy pár vízlepergető / vízálló lábbelire is.

Ne adj esélyt a kiszámíthatatlan tavaszi időjárásnak, inkább nézz szét nálunk, a www.munkaruha-munkacipo.hu weboldalon, és rendeld meg, amire szükséged van! Ha kérdeznél, szívesen segítünk, keress minket a +36-70-701-1617-es telefonszámon vagy az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címen!