A hatékony napelemes rendszerhez helyszíni felmérésen keresztül vezet az út, hiszen ahány ház, annyi féle egyedi tulajdonsággal kell számolni. A helyszínre szabott megoldás lényege, hogy már a tervezési fázisban figyelembe lehet venni az összes olyan tényezőt, ami ronthatná a teljesítményt. A pontos méréseknek köszönhetően minden leendő tulajdonos pontosan azt kapja a napelem telepítéstől, amit várt, vagyis csökkenő számlákat és gyors megtérülést!

A napelemes rendszerek működése egy nem túl bonyolult elven alapszik, a rendszer mégis komplex és minden kapcsolódó munka elképesztő precizitást igényel. A hatékonyság egyik legfontosabb feltétele a jó pozicionálás, ehhez pedig ismerni kell a helyszín sajátosságait. A modern technológia ezen a területen is hatalmas segítséget jelent, egy drón segítségével egyszerűen, gyorsan, igen nagy pontossággal lehet felmérni a helyszínt.

A felmérés során elsősorban a tető adottságait kell górcső alá venni, beleértve annak meredekségét és a tetőfedés típusát, illetve anyagát. Ezen felül mindenképpen nagy figyelmet érdemel a helyszín tájolása, valamint az esetleges árnyékhatások, itt olyasmire kell gondolni, hogy van-e például kémény vagy a közelben egy nagyobb fa, ami hatással lehet a teljesítményre.

A képek alapján készült elemzés alkalmával megvizsgálják, hogy szükség van-e tűzvédelmi kapcsolóra, valamint hálózatbővítésre. Az előbbivel kapcsolatban a napelem telepítés várható végösszege miatt jó előre tájékozódni, az utóbbi információ birtokában pedig időt lehet spórolni az engedélyeztetés során. Mindezeken felül a helyszíni felmérés révén pontosan meghatározható az inverter típusa és helye.

Az előzetes felmérésnek és a nagyfelbontású fotóknak köszönhetően még egy látványterv is készül a leendő tulajdonosok számára, azoknak legalábbis, akik a Gershoj Energia Kft.-t választják, biztosan. Ha Ön is egy precízen megtervezett, hatékony napelemes rendszert szeretne magáénak tudni, ismerje meg a részleteket a www.gershojenergia.com weboldalon, és ha meggyőztük, keressen minket bátran a +36-30-894-6152-es telefonszámon vagy a napelem@gershojenergia.com e-mail címen!