A svéd masszázs egyike a legismertebb és legkedveltebb masszázsfajtáknak. Egyszerű, hatékony és gyakorlatias, nem csoda, ha olyan nagy a rajongótábora.

A svéd masszázs az orvosi gyógymasszázs kategóriájába sorolható típus. A keleti típusokkal ellentétben ez a masszázs nem rejt semmilyen spirituális eszmerendszert magában. Az alapfogásainak a kidolgozása a svéd vívónak, Pehr Henrik Lingnek a nevéhez fűződik. A svéd változat nem akar több lenni annál, mint ami: az izmok ellazítását, jobb közérzetet nyújt a vendégeknek. Éppen emiatt javasolják mindenkinek, aki először érkezik masszázsra.

Kinek javasolt?

  • mindenkinek, aki szeretne felfrissülni, de nem akar túl mélyre ható masszázst kipróbálni
  • mindenkinek, aki ülő vagy álló, fizikailag megterhelő munkát végez alkalmanként vagy pedig rendszeresen
  • a hétköznapi stresszel küzdőknek, akik egy kicsit szeretnének kikapcsolni, felszabadulni a feszültség alól szó szerint és átvitt értelemben is

Hogyan zajlik?

A svéd technika olajat használ, amit a különböző, alap mozdulatok segítségével masszíroz a bőrbe. Az alap mozdulatok a következők:

  • gyúrás
  • ütögetés
  • rezegtetés
  • dörzsölés
  • simítás

Mi a hatása?

Az izmokra tett pozitív hatás mellett a vérkeringés, nyirokkeringés is profitál a kezelésből. A véráram kiüríti a húgysavat, tejsavat és egyéb salakanyagokat, több oxigént szállít, nő a  vénás vér visszaáramlása. Ezeknek a hatásoknak a megtartásához a masszázs után kerülni ajánlott a koffeint, alkoholt, cigarettát és a pihenésre összpontosítani.

A masszázst mindenki megérdemli és a legtöbb embernek szüksége is van rá. Az izmokon kívül a test egyéb részei is számos előnyét élvezik a szakszerű fogások hatásának. Ajándékozza meg magát egy órányi felfrissüléssel, jelentkezzen be a stúdiónkba!

A szabad időpontokról és az elérhető szolgáltatásokról is további tájékoztatást adunk az érdeklődőknek. Az elérhetőségeink és a rövid bemutatkozásunk is a honlapon, a www.gabimasszazs.hu webcímen található. Keressen minket bizalommal telefonon: 06-70-200-88-72.