A kipufogócső szigetelése minden kipufogórendszer elmaradhatatlan részlete. Az alábbi leírásban röviden kifejtjük, hogy mi ennek az oka.

Az autó alsó részén fut végig a kipufogórendszer, ami csövekből, dobokból, katalizátorból áll. Az autó hátsó részén rögzített kipufogócsőben végződik, ami a kipufogógázoknak biztosítja a távozását. A kipufogórendszer nélkül az autó nem tudna igazán hatékonyan működni, arról nem is beszélve, hogy sokkal több, káros anyag jutni ki a levegőbe.

Miért kell szigetelni?

A kipufogócsövek köré szokás valamilyen szigetelést rögzíteni. Miért kell körbetekerni a csövet speciális anyaggal? A jármű működése közben a motor hőt termel, az üzemanyag égéséből keletkező gázok szintén magas hőmérsékletre tudnak felhevülni. A kipufogórendszer is részesül ebből a hőmérséklet növekedésből. A csőszigetelés célja, hogy tompítsa az autózással járó hőhatásokat, valamint a hangszigetelésben is szerepe van.

A szigetelőanyag használata nélkül is kipufogócső túlságosan felforrósodna, a szigetelőanyag azonban képes megakadályozni, hogy egy hőértéket túllépjen a felmelegedés. A túlságosan forró cső kockázatot jelent, mert a közelében elhelyezkedő, gyakran hőérzékeny alkatrészeket is feleslegesen túlhevíti.

További oka is van annak, hogy miért fontos a kipufogócső hőmérsékletét közel állandó értéken tartani. A kipufogórendszerben végbemenő folyamatoknak köszönhetően csökken a jármű károsanyag kibocsátása. A  kipufogócső szigetelése ezeknek a hőérzékeny folyamatoknak a pozitív irányba terelését is elő tudja segíteni. Olyan szigetelőanyagra van szükség, ami a cső átmérőjéhez illik, erős és hosszú életű, ami a különböző környezeti hatásoknak ellenáll, rugalmas, jól illeszkedik.

A tömítések széles skáláját kínáló üzletet keres? A www.westex.hu webcímen működő honlapunkon a hővédelem és tűzvédelem ipari környezetben és hétköznapokban is használatos termékeiről tudnak tájékozódni a vevők. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, lépjen kapcsolatba velünk a 36-94-510102 telefonszámon vagy a westex@t-online.hu email címen!