Az előírásokat követő uszodai víztisztítással olyan minőségű vizet lehet fenntartani, ami az uszoda látogatóinak egészségét és kényelmét támogatja.

Az uszodák egész évben nyitva tartanak, tehát folyamatosan fogadják a sportolni, pihenni érkező látogatóak. A beltéri és kültéri medencék vizét is ugyanolyan alaposan alá kell vetni az uszodai vízkezelő szerekkel történő kezelésnek. Hosszú távon meg tudja tartani a medence vizének tisztaságát, ha ügyel a megfelelő szerek használatára és azok előírt adagolására.

Hogyan marad tiszta a víz?

A cél, a tiszta víz megteremtése és a medence vízminőségének a fenntartása. A kitűzött minőség elérése és a szintjének az ellenőrzése is a víz ph értékének a függvénye. Az ajánlott ph érték nem kevesebb, mint hetes és nem több, mint 7,5-ös értékű legyen. A túl alacsony ph értékkel bíró víz a medence építőanyagainak amortizációját jelentheti hosszú távon, de az úszók szemét is irritálhatja a víz. A túl magas ph érték azért nem előnyös, mert algásodás, vízkőképződés léphet fel és a fertőtlenítőszerek is elveszíthetik a hatékonyságukat.

A  víz fertőtlenítésére alkalmazzák a klór vegyületeit, amiknek az arányos adagolásával meg lehet előzni, hogy a  medencékben elszaporodjanak a mikroorganizmusok.

Az algák szintén fenyegetik a tiszta víz megőrzését, ezért algagátló folyadékkal is kezelni kell a medencék vizét, méghozzá rendszeresen.

Végül a pelyhesítés is a vízkezelés részét képezi, ami a legapróbb szennyeződések összegyűjtését célozza meg. A vízszűrő berendezések dolgát könnyítik meg, ha az apró szennyeződéseket nagyobb méretűvé pelyhesítik. Kaphatóak olyan, kombinált uszodai vízkezelőszerek is, amik a fentiek közül egyszerre több igénynek is eleget tudnak tenni.

A medence fenntartáshoz szükséges uszodai vegyszereket szerezze be az áruházunkból! A termékkínálatról a honlapunkon tud tájékozódni, amit a www.anilin.hu webcímen talál. Kérdés esetén hívja a 06-1-215-30-58, 06-30-210-94-44 telefonszámok egyikét vagy írjon nekünk az anilin@anilin.hu email címre!