A budapesti költöztetés sikere nemcsak rajtunk, hanem a költözőkön is múlik. Minden megérkezhet épségben az új lakásba, ha vigyázunk rá.

A csomagolás az egyik kényes pontja a költözésnek. Ha ugyanis hanyagul vagy éppen rutintalanul csinálják, annak a tárgyak és bútorok látják kárát. Hogyan lehet a bútorokat megóvni a sérülésektől?Az étkészletnek ott a karton doboz, a ruháknak a sittes zsák, de a bútorokat nem lehet csak úgy becsomagolni. Mégis van néhány praktika, amit a gyakorlott költözködőktől el lehet lesni.

Milyen módszerekkel lehet bútorokat költöztetni?

Alapvető feladatnak számít a bútorok kipakolása és szétszerelése. A szétszerelhető bútorokat szépen elemeire kell szedni, a csavarokat és bútorlapokat, polcokat, ajtókat pedig külön csoportosítva be lehet fóliázni és szállításra kész állapotban előkészíteni a költöztetés napjára.

Vannak olyan bútorok, például a tömörfa darabok ilyenek, amiket nem lehet elemeire szedni. Ezeket egy darabban kell szállítani. A felkészült költöztető csapat egy ilyen feladattal is meg tud birkózni. Hogyan tudja segíteni a szállító csapat munkáját?

Ne gondolja, hogy a szét nem szerelhető bútorok nem kaphatnak egy kis extra védelmet. A szállítás és a cipekedés közepette ugyanis nagyon könnyen megsérülhetnek. A lépcsőfordulókban és az ajtókban, a szállító járműben is szerezhet karcolást a bútor. Egy sérülés különösen veszélyes a sarkokra és az élekre.

Élvédővel felszerelt bútorokkal már bátrabban neki lehet vágni a költözésnek. Egy kis szivacs és fólia már csodákra képes. Buborékos fóliába is be lehet csavarni a féltett, értékesebb darabokat és spárgával vagy ragasztószalaggal rögzíteni azt a bútor lábain, testén. Ne spórolja le a bútorokról se a csomagolóanyagot, ahol lehet, ott készítsen védőréteget!

A költöztető csapatunk szolgáltatásairól részleteket talál a www.koltoztetes-vigpack.hu honlapon. A precíz költöztetéshez, a bútorok épségét védő szállításhoz hívjon minket vagy írjon nekünk: 06-20-510-97-05, 0620 317-9169, vigpack.kft@gmail.com