Egyetlen járművet sem hagyunk magára az utakon. Hívja a kamionmentőt, ha elakadt és az út szélén vesztegel a járművével!

Mikor van szükség mentésre?

Senki ne gondolja azt, hogy minden elakadt járműhöz azonnal emelni, vontatni tudó járműmentőt hívnak. Ennek az az oka, hogy bizonyos szituációkban meg lehet oldani, hogy a javítást a helyszínen kivitelezzék. Nem is indokolt az autómentő, kamionmentő hívása, ráadásul borsos ára is lehet a szolgáltatásnak.  Ám, ha a kamion rossz helyen áll, akadályozza a forgalmat, veszélyes állapotba került, esetleg totálkáros lett vagy olyan mértékben sérült, hogy idő kell a helyretételéhez, akkor nem marad más opció, csak az elvontatás. Ilyenkor már elkerülhetetlen a mentőcsapat értesítése.

Milyen járművel mentenek?

Egy olyan jármű, mint amilyen a jól megtermett kamion, segítség nélkül nem tud megmozdulni, ha egyszer lerobbant vagy valamilyen, váratlan balesetbe futott bele. A méreténél és a súlyánál fogva nem is akármilyen mentőjárművel lehet csak kimozdítani a helyéből egy kamiont. Iszonyatos súly nehezedik a kamionmentőre, amikor egy több tonnás, mozgásképtelenné vált járművet kibillent a helyzetéből, megemel és vontatni kezd. A mentőjármű kerekei, a hozzátartozó daru szerkezete is óriási terhelésnek van kitéve. Ilyen kihívásnak nem minden kamionmentő tud eleget tenni, csak akkor, ha elég erős a konstrukció.

A gyakorlott szakemberekből álló csapat és a felkészült jármű egyaránt feltétele a sikeres mentésnek. Máskülönben egy olyan rutinművelet, mint amilyen a sárba süllyed kamion kihúzása is fél napos akcióvá növekszik.

A cégünk Szigetszentmiklóson működik, innen indul a saját, hidraulikus emelve vontató kamionmentőnk, amint beérkezik a hívás. Lépjen kapcsolatba velünk vészhelyzet esetén a +36 20 927-75-67, +36 20 348-34-85, +49 15226144853 telefonszámok egyikén! További információért írjon nekünk üzenetet a kamionmentes@yahoo.com email címre! A www.kamionmentes.hu webcímen működő weboldalon részletes tájékoztatást talál a tevékenységünkről.