Az online világ térnyerésének megvan a maga árnyoldala, ugyanakkor számtalan remek lehetőséget is tartogat, ilyen többek között a Skype terápia. Bár még mindig akadnak kételkedők, a megoldás hatékonyságának kézzelfogható eredményei vannak és olyan előnyöket is tartogat, amire sokan nem is gondolnának.

A világméretű járvány, amit a közelmúltban sikerült leküzdenünk, számtalan negatív következményt hagyott maga után, ugyanakkor megmutatta azt is, hogyan lehet okosan kihasználni az online tér adta lehetőségeket. A videóhívás keretei között megvalósuló pszichológiai tanácsadás olyanok előtt is megnyitotta a megfelelő szaksegítség lehetőségét, akik más módon nem kaphatnák meg azt.

Mivel az online terápia bárhol elérhető, ahol biztosítva van az internethozzáférés, a távolság jelentőségét veszti. Megoldást jelenthet azoknak, akik külföldön folytatják az életüket, de az anyanyelvükön szeretnének beszélni a problémáikról vagy akik egyszerűen csak sokat utaznak és azoknak is, akiknek nincs a környezetében megfelelő végzettségű szakpszichológus.

Ám távolságtól függetlenül is vannak előnyei a módszernek, hisz meg lehet spórolni az utazással járó időt és pénzt, ezen felül abszolút diszkrét megoldásról van szó, ami segít megőrizni az inkognitót. Tartogat azonban olyasmit is az online pszichológiai tanácsadás, ami ezeknél kevésbé egyértelmű, mégis meglehetősen hasznos.

A páciensek saját otthonukban, kedvenc foteljükben ülve vehetnek részt a terápián, az ismerős környezet pedig egy komoly érzelmi biztonságot ad a nehéz témák feszegetéséhez, ami a terápia sikerét is nagymértékben előrelendíti. Ezen felül a résztvevők akár azonnal megoszthatnak egymással hasznos anyagokat, amire a személyes ülések nem feltétlenül tudnak lehetőséget adni.

Bár a videóhívás bizonyos szempontból korlátozott keretekkel dolgozik, mivel online a pszichológus kevésbé tud metakommunikatív jelekből olvasni, ez más megközelítésből fejlődési lehetőség a páciensnek. Ez a körülmény ugyanis az érzelmek pontosabb megfogalmazására késztet, ami a későbbiekben is hasznos, hisz segíthet önállóan megküzdeni az élet kihívásaival.

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége és a Skype terápia lenne az Önnek megfelelő megoldás, forduljon bizalommal Thiery Henriette klinikai szakpszichológushoz! A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a +36-70-432-5790-es számot!