Az új építésű házaknak ma sokkal komplexebb elvárásoknak kell megfelelniük. Az egyik fő kritériumnak számít a fenntarthatóság.

Az otthonként funkcionáló épületek fogyasztása kiterjed az elektromos áramra, vízre, gázra. A fogyasztás lehet optimális vagy pedig túlzó is. A jelen takarékos, de komfortos otthonokat igényel, amikre építeni lehet a jövő ingatlanjait is.

Mit jelent az, hogy fenntartható?

A fenntartható szót használhatjuk épületekre, illetve egy építészeti irányvonalat is jellemezhetünk vele. Az erőforrások, az építőanyagok használata ésszerű módon, tudatosan történik. Az épülethez és annak működtetéséhez csak annyit vesznek el a természetből, amennyi feltétlenül szükséges.

Az energiahatékony épületek, a mértékletesebb fogyasztás elő tudja segíteni a károsanyag-kibocsátás csökkentését és az energiapazarlást is képes lehet megállítani.

A házépítésnek óriási szerepe van abban, hogy milyen hatással vagyunk a környezetünkre.

Az építőanyagok szerepe

A házépítés egyik fő kérdése az építőanyag. Fenntartható szempontból az ideális építőanyag mennyisége az igények tisztázást követően körvonalazódik. Csak annyit szereznek be és építenek be, amennyire valóban szükség van.

Tervbe veszik az újrahasznosítható anyagokat és a hulladékot is igyekeznek beépíteni, valamilyen módon felhasználni. Az építőanyagok közül a megújuló típusokat előnyben részesítik, a nehezen lebomlóakat háttérbe szorítják. A gyártás, beépítés és felhasználás szempontjából, lehetőség szerint nulla szén-dioxid kibocsátás jellemezze a folyamatokat.

A családi házak nemcsak épületek, hanem otthonok is. Hosszú távra szólnak és jó esetben több generációt is kiszolgálnak majd, évtizedeken át. Örömmel megtervezzük az Ön új ingatlanát is, amit a modern technológiák felhasználásával kivitelezünk az utolsó tégláig.

Az általunk kivitelezett projektekben kiemelten fontosnak tartjuk a kiszabott határidők betartását. A munkáinkat szeretnénk Önnek is bemutatni a www.modernhazak.com weboldalon. Tájékozódjon az itt megtalálható elérhetőségeinken is: info@modernhazak.com, 3630-101-7079.