Egy ülőgarnitúra olyan bútor, ami éveken át az otthonunk berendezését alkotja. Nem mindegy, hogy milyen tulajdonságai vannak a kanapénak.

Kanapé, amivel mindenki évekre tervez

Érdekes tény, hogy egy kanapé átlagos élettartama nyolc év. Ennyi idő alatt a bútornak mintegy nyolcszáz vendége akad. Rengeteg modellből tud válogatni az, aki új bútort keres a nappalibája. Méret, funkció, kárpit, szín, stílus, forma és dizájn is árnyalja, hogy fest és mennyire jól kihasználható egy ülőgarnitúra.

A kárpit kérdése mellett nem szabad elmenni szó nélkül, mert ez az anyag az, ami a kanapé teljes felületét beborítja. A kárpittal érintkezik mindenki, aki helyet foglal a kanapé ülőfelületén. A kárpit anyagának kell elszenvednie a sok pecsétet, morzsát, aminek az évek során ki van téve.

A kárpit anyagának kérdése

A bőrt kényes anyagnak tartják, ezért sokan eleve nem is veszik számításba. Vannak, akik inkább a textilbőr mellett döntenek. Kinek van igaza, melyik bőr milyen tulajdonságokkal jellemezhető?

1. A valódi állatbőr élő, természetes anyag, ami intenzíven reagál a környezeti hatásokra. Ha félévente nem ápolják, nem kap ideális helyet a lakásban, gyorsan szakadni, repedni és fakulni fog. Persze a valódi bőr attól lesz patinás és autentikus, hogy az évek múlásával beérik. Senki ne várja, hogy makulátlan marad, éppen ez adja az értékét és a szépségét. A bőr hidegsége, amit sokan nem kedvelnek, csak átmeneti, ugyanis egy idő után az anyag átveszi a testhőt és felmelegszik.

2. A textilbőr a műbőr egyik fajtája. Nagyon kedvelt anyag, amit ökobőrnek is hívnak, mert lélegző, puha tapintású kárpit készül belőle. Anyaga kopásálló, vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik, egyszerűen lehet tisztítani is. Külseje mellőzi egyes műbőrök olcsó hatását, szinte megtévesztésig hasonlít az igazihoz.

A www.lederland.hu weboldalon a bőrrel bevont termékeink virtuális stúdióját találja az érdeklődő. A kollégáinktól bármit kérdezhet az itt szereplő elérhetőségeinken: info@lederland.hu, 36- 23- 530-454, 36-30-629-7647.