A redőny zsinórcsere egyike a leggyakoribb feladatoknak, amikkel egy szakember szembetalálja magát. Ez legyen a legkisebb gond, amit az árnyékolón javítani kell!

Gurtni vagy zsinór van a redőnyhöz?

A gurtni a redőny palástját mozgató heveder, aminek a másik változata a zsinór. Mitől függ, hogy egy árnyékolóban gurtni vagy redőnyzsinór van? A gurtnival találkozunk a leggyakrabban, mert ez elég vastag és erős ahhoz, hogy a redőny súlyát elbírja és a mozgatását el tudja látni.

Bizonyos esetekben azonban csak a zsinór jöhet szóba. Ilyen eset, amikor a redőny úgy van beépítve, hogy a gurtni egyszerűen nem fér el, csak ferdén, úgy viszont nem lehet mozgatni, mert nem marad meg a helyén. Ilyenkor csak a zsinór jöhet szóba, mint a redőny mozgatásához beszerelt kiegészítő.

A gurtni és a zsinór is el tud szakadni

Akár gurtnis, akár zsinóros egy árnyékoló, előbb vagy utóbb mindegyiket utoléri a végzete és elszakad. A szakadás bekövetkezhet egyszerűen azért, mert elöregedett az anyag vagy azért, mert nem bántak vele megfelelően. A rángatás, a durva bánásmód elősegíti ugyanis az anyag gyorsabb kopását és a mechanikai hatás következtében idő előtt szakadás következik be.

A redőnyzsinór cseréjéhez szerencsére csak egy új zsinórra és egy rutinosan dolgozó redőnyszerelőre van szükség. Semmiképpen ne próbálja egymaga szétszerelni a redőnyt, mert a külső tokos változatnál nagyobb a kockázata a balesetnek! Biztonságosan, gyorsan és eredményesen készül el a javítás, ha szerelőre bízza a dolgot.

Motoros vagy hagyományos, alumínium vagy műanyag, ma már nem minden ablakon ugyanazok a redőnyök függnek. A szakmai tudásunk minden redőny típusra kiterjed, nem jövünk zavarba, ha javítani kell, beállítani vagy szerelni egy árnyékolót. Ahol szükség van a szakértelmünkre, ott elvégezzük a javítást, szerelést.

A www.redonyjavito.hu webcímen a honlapunkat találja minden érdeklődő, rajta az elérhetőségekkel: 36-30-324-6208, turcsanyiredony@gmail.com. Hívjon minket vagy írjon nekünk, ha gond van a redőnyével!