A szépséghibás hűtő vagy bármilyen háztartási berendezés, ami kissé sérült, jó vételnek számít. Ne hagyja az üzletben pár karcolás miatt!

Az outlet áron forgalmazott termékek azért kerülnek kevesebbe, mert az értékük csökkent. Az értékcsökkenést előidézheti valamilyen sérülés, ami a termék külsejére korlátozódik. Ebbe a kategóriába tartoznak a csomagolássérült, szállítássérült, szépséghibás termékek.

A felsorolt fogalmak egymáshoz hasonló jelentéssel bírnak, de mégsem teljesen ugyanazt jelentik. Közös bennük, hogy mindegyik termék valamilyen sérüléssel rendelkezik.

Vegyünk egy szépséghibás mosogatógépet! A termék első ránézésre hibátlannak tűnik, csillog-villog és új a külseje is. Még frissen került le a futószalagról, senki nem használta. Nézzük meg egy kicsit közelebbről is. Láthatóvá válnak a termék felszínén kisebb karcolások és horzsolások, de elenyésző mennyiségben és nem túlságosan nagy méretben.

A szállításban megsérült terméknek gyakran felkarcolódik, behorpad az oldala, teteje, de ez nem befolyásolja a működését.

Amennyiben egy csomagolássérült termékkel találkozik, akkor látni fogja, hogy annak doboza, fóliája nem sértetlen, behorpadt, kilyukadt, szétszakadt.

A szépséghiba nem befolyásolja a működést

Egy szépséghibás mosógép tehát esztétikailag kifogásolható külsővel rendelkezik, de a műszaki állapota ezzel szemben ugyanolyan, mint a többi, új gépé. A megbízható áruházakban alapvető dolognak számít a válogatott, ellenőrzött termékek beszerzése.

A terméken található szépséghiba nem jelentős, kisebb méretű elváltozást jelent. Az eredeti ár egy ilyen termék esetében semmissé válik. A vevők miért adnának a sérült termékért ugyanakkora árat, amennyit egy hibátlan termékért elkérnek az áruházak?

Hogyan alakulnak az árak egy szépséghibás termékre vonatkozóan? A sérülés mértéke és a termék állapota, valamint az eredeti ára a mérvadó. A jutányosabb ár jelenthet akár 20-50 százalékos leértékelést is.

Ha Önt nem zavarja az a pár karcolás, de fontosnak tartja, hogy pénzt takarítson meg a vásárláson, akkor irány a fóti outlet!  A www.haztartasigep-diszkont.hu weboldalon találja elérhetőségeinket: 06-20-6651726, haztartasigepdiszkont@gmail.com.