Szívesen tölti a szabadidejét vízparton, ezért örülne, ha a közvetlen környezetében is adott lenne a lehetőség? Szálláshely vagy létesítmény külterét igyekszik hangulatosabbá tenni? Kerti tó építéssel varázslatos megoldás születhet, azonban fontos, hogy hozzáértő szakemberek segítségét kérje.

Egy kerti tó szép látványt nyújt, és más előnyei is vannak. A kert egészséges ökoszisztémájának fenntartásához nagy segítséget nyújtanak a tó élőlényei, és lehetővé válik a természet közelségét érezni az év minden napján.

A kerti tó építése nem jelenthet kihívást, ha hozzáértő szakemberekkel működik együtt, akik tapasztaltak ezen a területen. Könnyen, rövid idő alatt megteremthető a nyugodt, hangulatos környezet, ha szakszerű munkavégzésre kerül sor a kerti tó építése során.

Mely lépésekkel érhet el kiváló eredményt?

  • A megfelelő hely kiválasztása.
  • A méret és a forma meghatározása.
  • A tó pontos helyének kijelölése.
  • Szakszerű ásás, a tó aljának precíz előkészítése.
  • Vízzáró réteg biztosítása tófóliával.
  • Szűrőrendszer elhelyezése a hatékony működtetésért.
  • Növények, halak telepítése.

Rengeteg növény közül válogathat, amelyekkel még szebbé teheti a tavat. Többek között a nád, a vízililiom, a tavirózsa remekül mutatnak, és segítik a víz tisztítását, az oxigénszint fenntartását. Ha szeretne halakat is látni, fontos figyelembe venni a rendelkezésre álló terület méretét, valamint a víz minőségét, és elengedhetetlen a megfelelő táplálásuk.

A kerti tó építése során szükség lehet homokra a tófólia elhelyezése alkalmával, és nem maradhat el az összegyűlt föld gondos elszállítása. Célszerű olyan szolgáltatót választani, ahol mindezekben segítenek Önnek.

Keresse fel a Böhmer Kft. szakembereit, és tudja megbízható kezekben a kerti tó építést! Bármilyen más földmunkák elvégzésére van szükség, szintén érdemes hozzájuk fordulni. Tudjon meg többet a tevékenységükről a www.bohmerkft.hu weboldalon, és hívja bizalommal a 06-28-559495-ös telefonszámot, vagy írjon üzenetet a bohmerkft2002@gmail.com e-mail címre!