Tudta, hogy létezik olyan mérőeszköz, ami segít kihasználni a napelem rendszerben rejlő lehetőségeket és tudatosabb energiafogyasztóvá válni? Az okos fogyasztásmérő erre képes, az eredmény pedig a lehető legmagasabb energiahozam, gyors megtérülés és egy igazán környezetbarát otthon. Lássuk a részleteket!

Az áramfogyasztás sosem egyenletes, és ha napelem rendszert használ, azt is tudja, hogy annak termelése függ többek között a panelek tájolásától és az időjárástól, tehát ez sem egyenletes. Ám ha mégis szeretné tudni, mikor nem fedezi a fogyasztást a napelemek által termelt energia és mikor van túlfogyasztás, akkor egy okos fogyasztásmérőre van szüksége.

Egy ilyen mérőeszköz nem csak a hálózatról érkező elektromos áram mennyiségét képes mérni, hanem a rendszer termelése és a fogyasztás is monitorozható a segítségével, méghozzá valós időben. Ennek köszönhetően az elektromos eszközök használatát a termeléshez lehet igazítani, a tranzit nélküli, helyben fogyasztás pedig abszolút környezetkímélő megoldás.

Ha úgy dönt, hogy beszerez egy okos mérőt a napelem rendszerhez, a maximum energiahozamot érheti el, a korszerűsítésre fordított összeg pedig gyorsabban megtérül a tervezetthez képest. Plusz egy érv, ami a mérőeszköz mellett szól, hogy amennyiben valamilyen meghibásodás történik, segít feltárni a kiváltó okot.

A fogyasztásmérő beszerzésénél mindössze arra kell figyelni, hogy más típusra van szükség az 1 fázisú rendszerhez, mint a 3 fázisúhoz, a különbségtétel a pontos mérést szolgálja. Maga a mérőeszköz kisméretű, a beszerelés pedig nem igényel komolyabb munkálatokat, egyszerűen csatlakoztatni kell a hálózathoz.

Az okos fogyasztásmérő napelem rendszerhez kifejezetten ajánlott abban az esetben, ha 2022.10.31. előtt leadott HMKE igénybejelentéssel került sor a fejlesztésre. De ahogy azt rövid összefoglalónkból láthatta, számos egyéb oka lehet arra, hogy kiegészítse a meglévő rendszert a megfelelő mérőeszközzel. Felkeltette érdeklődését a lehetőség?

Forduljon bizalommal a napelem rendszerek szakértőihez, a Gershoj Energia Kft. csapatához! A www.gershojenergia.com webcímre kattintva mindent megtudhat arról, hogyan szolgálhatja otthonát a napenergia és a professzionális technológiai háttér párosa, a +36-30-894-6152-es telefonszámon és a napelem@gershojenergia.com e-mail címen pedig választ kaphat kérdéseire!