Ipari területen látja el a feladatait, és szeretne a szerkezetek állapotáról pontos képet kapni? Fontos, hogy a hegesztési varratok vizsgálatára is sor kerüljön, ugyanis rendellenesség esetén komoly problémák alakulhatnak ki. A megelőzés érdekében célszerű szakemberek segítségét kérni, akik tapasztalattal végzik a szakszerű vizsgálatokat.

A rendszerek biztonságos, elvárásoknak megfelelő működtetése jelentős mértékben múlik azon, hogy milyen állapotúak a berendezések, az egyes szerkezetek. Számos esetben kerül sor a kivitelezés során hegesztési varratok elkészítésére, amelyeket később fontos ellenőrizni. A felületre nyitott hibák veszélyesebbek, mint a térfogatban találhatóak.

Többféle eljárás alkalmazható annak érdekében, hogy kimutathatóak legyenek a felületi hibák. Folyadékbehatolásos, vizuális, mágnesezhető poros vizsgálat egyaránt elvégezhető az adott anyagok és környezet szerint.

A vizuális vizsgálattal észlelhetőek a hegesztési varrat alakhibái is, így nem csak a felületre nyitott, durva hibákkal lehet tisztában. Költséghatékonyan kivitelezhető folyamat, aminek köszönhetően a nagyobb kiadásokkal járó eljárásokat megelőzően kideríthető, ha vannak durva felületi eltérések.

A kisebb méretű hibák kimutatására azonban más módszerek alkalmasak. Erre a célra szolgál a mágnesezhető poros, valamint a folyadékbehatolásos eljárás.

A belső hibák felderítése sem okozhat gondot, ha hozzáértő szakemberek segítségét kéri. Radiográfiai vagy ultrahangos vizsgálattal rövid idő alatt kimutathatóak a zárványok, a repedések. A megfelelő terület biztonságos lezárásával kerülhet sor a radiográfiai eljárás alkalmazására, ezért ebben az esetben nagyobb körültekintésre van szükség.

Ne kockáztasson, fordítson időt a hegesztési varratok vizsgálatára! Előzze meg a komoly gondokat, bízza szakemberekre az alapos ellenőrzést! A R.U.M. Testing Kft. megbízható megoldásokkal várja, különböző eljárásokkal tesznek eleget a kéréseknek. Informálódjon bővebben a www.rumtesting.hu internetes oldalon, és vegye fel a kapcsolatot a cég munkatársaival a 06-1-4058934-es telefonszámon, vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!