Az autóüveg csere nem tartozik a halogatható feladatok közé. Az autó értéke csak csökken egy sérült üveg miatt, az utasok pedig nincsenek tőle teljes biztonságban.

Az autóüveg épsége legyen állandó!

A járműbe szerelt szélvédőknek egyszerre több funkciója is van. A kilátás az üvegen keresztül történik, a sofőr így tudja elkerülni az ütközést és egyéb baleseteket. Az autóüveg ezen kívül védelmet is nyújt a járműben ülőknek.

A balesetben széttört üveget értelemszerűen azonnal cserélik, az ilyen helyzetekben már nincs mit tenni. A kisebb felületi sérüléseknél azonban már elgondolkodik az autó tulajdonosa, hogy mennyire sürgős felkeresnie egy autószerelő műhelyt.

Az autósok többsége alapszinten ért a járművéhez. Nem is kell egy autó tulajdonosnak autószerelői tapasztalatokkal és tudással rendelkeznie. Ez viszont azzal a hátránnyal jár, hogy egy sérülésről nem is tudja megállapítani, hogy mennyire súlyos. Mindenképpen látnia kell szakembernek az üveget, hogy meg tudja állapítani az aktuális állapotát.

Hogyan keletkezik a repedés?

A leggyakoribb eset az út közben felcsapódó kavicsok okozta sérülés. Ezzel a sajnálatos helyzettel már a legtöbb autós találkozott. Karcolástól a repedésig és több fajta törésig terjedhet a kavics és kőfelverődések okozta elváltozás az üvegen.

Létezik olyan eset is, amikor kavicsok nélkül is megjelenik a repedés az autó szélvédőjének a felületén. Ilyenkor nem kell semmi titokzatos okra gyanakodni, mert van rá magyarázat.

Az ép üveget érheti olyan fizikai hatás, aminek következtében feszülni kezd és helyenként megreped. Általában a járművet ért korábbi baleset miatt nem illeszkedik jól az üveg. Előfordulhat, hogy a repedés már ott volt, de szinte észrevehetetlenül és fokozatosan elmélyült.

A www.autouvegcentrum.hu webcímen működteti az autóüveggel foglalkozó cégünk a honlapját. Amennyiben felkeltette az érdeklődését valamelyik szolgáltatásunk, csupán kapcsolatba kell lépnie velünk. Kérjen szabad időpontot a 06 88 400 876, 06 30 927 0248, 06 30 520 9523 telefonszámok egyikén vagy tudjon meg többet az info@autouvegcentrum.hu email címen!