Az öntöző kutak fúrása napjainkban egyre többször kerül előtérbe, nem véletlenül, ugyanis sokan ebben látják a segítséget ahhoz, hogy csökkentsék a kiadásaikat. Valóban hasznos, ha az embernek van saját kútja, amennyiben az tényleg megfelel az adott célnak.

Gyakran igen sok téves információval lehet találkozni az öntöző kutak fúrásáról, amelyeket mindenképp tisztázni kell, mert ellenkező esetben akár rossz döntést is hozhat az ügyfél a szolgáltatás megrendelésekor.

Tisztázzuk a fúrt kút fogalmát!

Az első és legfontosabb, hogy az emberek megértsék és pontosan ismerjék a fúrt kút fogalmát. Ez nem más, mint egy speciális berendezéssel elkészített, bélelt furat, aminek az átmérőjéhez képest a mélysége meglehetősen nagy. A fúrt kutat nem feltétlenül kell nagyon mélyíteni, ehhez elegendő lehet akár pár méter is. Ez attól függ, hogy az emberek mire szeretnék használni.

Az elkészült kút gyűjthet talajvizet, a mélyebb rétegekben pedig akár ivóvíz minőségű rétegvizet is. Mindenképp érdemes megemlíteni, hogy képes a folyamatos vízadásra.

Öntözéshez vagy fogyasztáshoz szeretné használni a vizet?

Lényeges, eldöntendő kérdés az is az öntöző kutak fúrásánál, hogy az emberek mire szeretnék használni majd a vizet. Két fajtája létezik, a rétegvíz és talajvíz.

A rétegvíz két vízzáró réteg között, a kőzetek pórusaiban található meg. Minél mélyebben helyezkedik el a rétegvíz, annál tisztább, vagyis fogyasztásra ez a típusú víz alkalmas.

A talajvíz akkor jön létre, amikor a felszíni víz vagy a csapadék beszivárog a talajba, ezért ennek szintjére hatással vannak az évszakok. Ez a típus felszíni szennyeződéseket tartalmaz, ezért ez javasolt az öntözéshez.

Ha kérdései lennének a témát illetően, vagy még keresi a profi szakembereket a fúrt kút kivitelezéséhez, forduljon bizalommal a Guth-1640 Bt.-hez! Ránk számíthat az öntöző rendszerek kiépítésénél, garantáljuk, hogy elégedett lesz a munkánkkal.

Honlapunkon bővebb információkat is talál, amit a www.guth1640.hu címen ér el. Ha kérdései lennének, hívjon minket telefonon a +36-30-294-4550-es számon, vagy írjon e-mailt a guth1640bt@googlemail.com címünkre!