A forrasztás során precíz munkára, nagy odafigyelésre van szükség. Akár rendszeresen végzi ezt a tevékenységet, akár tervezi az ismeretek elsajátítását, bizonyára tudja, mennyire fontos a megfelelő felszerelés. A hibák elkerülése érdekében célszerű kiváló minőségű anyagokkal és eszközökkel dolgozni, amelyek forrasztó webáruházból kényelmesen beszerezhetőek.

Felkészültség, tudás és odafigyelés mellett is előfordulhatnak hibák a forrasztás során, amelyeket jobb megelőzni. Néhány tanács alapján könnyebben elkerülhetőek a problémák, és egyre több alkalommal lehet kifogástalan munkát végezni.

Mire ügyeljen a forrasztási hibák megelőzése érdekében?

1. Előkészületnél: Fontos a tisztaság, a felületek zsírtalanítása. Nem maradhat el a forrasztópáka hőmérsékletének megfelelő beállítása.

2. Forrasztás közben: Lényegesek a gyors mozdulatok, a túlmelegedés elkerülése. A forraszanyagot a forrasztandó pontra szükséges felvinni, nem a pákára. Segít a földelés, ugyanis a statikus elektromosság károkat okozhat az alkatrészekben.

Milyen hibák fordulhatnak elő a leggyakrabban? 

– A szennyezett felület, a túl gyors mozdulatok, a túl alacsony hőmérséklet miatt hideg forrasztásra lehet számítani.

– Nem szabad túl sok forraszanyagot használni.

– Nem helyes a forrasztás túl gyors hűtése sem.

– A forraszanyag tapadását meggátolhatja a forrasztandó felület oxidálódása.

A tökéletes forrasztás érdekében elengedhetetlen a gyakorlás, segítenek a látást javító eszközök, a vizuális segédletek, és nem hiányozhatnak a magas minőségű forrasztástechnikai eszközök. Ezeket bármikor beszerezheti online elérhető forrasztó webáruházból.

Készüljön fel megfelelően a forrasztásra, fordítson figyelmet a kitűnő anyagok és kellékek kiválasztására! Mindent megtalálhat egy helyen az ELG Electronic Kft. forrasztó webáruházában. Lehetősége van egyéni igényei és a cél szerint vásárolni. Látogasson el a www.elgelectronic.hu internetes oldalra, a kérdéseivel pedig hívja a 06-1-7890111-es telefonszámot, vagy írjon az info@elgelectronic.hu e-mail címre!