Hirtelen kialakulhat, majd rendkívül gyorsan terjedhet a tűz az erdőben, és más területeken is. Fontos a tűzoltó felszerelést a célnak megfelelően választani, ami több tényezőtől függ. Ezen múlhat a minél gyorsabb és biztonságosabb eloltás, és a szakemberek épsége is.

Ha tűzoltóként tevékenykedik, vagy Ön a felelős a felszerelés biztosításáért, akkor tudja, mennyire lényeges a kiváló minőség és a jó döntés. Különböző szempontokat szükséges figyelembe venni annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban sikerüljön a feladatokat teljesíteni.

Mi alapján válasszon megfelelő tűzoltó felszerelést erdő- és avartűz oltásához? 

1. Meghatározó tényező a tűz típusa és mérete

Felszíni tűznél kézi eszközökkel és hordozható oltókészülékekkel lehet a munkálatokat gördülékenyen ellátni. Koronatűz esetén szükség van vízsugaras tűzcsövekre, számos esetben légi eszközökre. Altalajtűznél elengedhetetlen a nagy mennyiségű víz, valamint a speciális kellékek, mint például a hőkamera. Üregtűznél pedig hosszú nyelű szerszámokkal lehet hatékonyan dolgozni.

2. Figyelembe kell venni a terepviszonyokat

Meredek lejtőn nehezebb a tűzoltás, manőverezésre alkalmas eszközök szükségesek. Sűrű növényzetnél gyorsabban terjed a tűz, ezért kifejezetten ilyen esetben megfelelő eszközökkel lehet a munkát eredményesen végezni. Attól függően, hogy mennyire közel vannak vízforrások, más-más típusú oltóeszközök javasoltak.

3. Hatást gyakorolnak az időjárási viszontagságok

szél felerősíti a tüzet, az alacsony páratartalom is gyorsabb terjedést eredményez. Magas hőmérséklet esetén magasabb fokú védekezésre van szükségük a szakembereknek.

Fontos, hogy a tűzoltók folyamatosan kommunikáljanak egymással, és elengedhetetlen a védőfelszerelés. Komplett készlet áll rendelkezésre, ami lehetővé teszi, hogy felkészülten, hatékonyan sikerüljön a tűzoltó munkálatokat elvégezni. Avartűznél a speciális háti avartűzoltó készülék, puttonyfecskendő tesz eleget az elvárásoknak. Lehetőség van erdőtüzes készlet beszerzésére hátizsákban elhelyezve, valamint tömlőkosárban található eszközök biztosítására.

Jusson hozzá a teljes tűzoltó felszereléshez a FeWe Biztonságtechnika Kft.-nél! Mindent megtalálhat ez helyen a www.fewe.hu weboldalon. Ha pedig kérdése merül fel, hívja a 06-30-3899788-as telefonszámot, vagy küldjön üzenetet a ferenc.feicht@fewe.hu e-mail címre!