A környezet védelme fontos feladat mindenhol, ezért lényeges a hulladékok csökkentése, a keletkezett mennyiség megfelelő módon történő kezelése. Erre szabályok vonatkoznak, ezért nem maradhat el a hulladékkezelési engedélyek intézése. Ennek hiányában több súlyos következménnyel lehet számolni, ami negatívan hat minden területen.

Ipari környezetben főként nagy figyelemre van szükség a hulladékok gyűjtését, tárolását, szállítását, majd a kezelését illetően. Lényeges lépés a hulladékkezelési engedélyek beszerzése, ezt követően kerülhet sor az előírások szerint zajló eljárásokra. Ennek elmulasztása nem csak a környezetet, hanem a társadalmat, a gazdaságot is negatívan érinti.

Milyen következményekkel jár a hulladékkezelési engedély nélkül végzett tevékenység?

1. Környezetre gyakorolt hatások:

– káros anyagok szivároghatnak a talajba, a vízforrásokba,

– mérgező anyagok juthatnak a levegőbe, amelyek betegségek kialakulását okozhatják,

– károsulhatnak a természetes élőhelyek.

2. Társadalmi következmények:

– a szeméttel teli környezet rontja az életminőséget,

– társadalmi feszültségek alakulhatnak ki,

– növekedhet a légúti megbetegedések száma, és jelentkezhetnek más egészségügyi problémák is.

3. Gazdasági hatások:

– a vállalatok elveszíthetik az üzleti partnereket, az ügyfeleket,

– nagy összegek kiadására lehet számítani a környezet károsodásának helyreállítása miatt,

– büntetésekre lehet számítani, a probléma a tevékenység beszüntetését eredményezheti.

A következmények minden esetben eltérnek, attól függően változhatnak, hogy milyen típusú és mekkora mennyiségű hulladékokról van szó, valamint mennyire súlyos az elkövetett jogsértés. Annak érdekében, hogy elkerülje a kellemetlenségeket, érdemes a hulladékkezelési engedélyekre kiemelt figyelmet fordítani.

Vegye fel a kapcsolatot a FILANTROP Kft. munkatársaival, és bízza hozzáértő, tapasztalt szakemberekre a hulladékkezelési engedélyek intézését! Részletesen olvashat a cég tevékenységéről a www.filantrop.org weboldalon, és készséggel állnak a rendelkezésére a 06-76-322321-es telefonszámon, valamint a filantrop@filantrop.org e-mail címen.