Az almafa fajták széles kínálata lehetővé teszi, hogy akár egész évben élvezzük a finomságok előnyeit. Érdemes tájékozódni, és az almafajtát az évszakhoz, a felhasználási célhoz választani. Ennek köszönhetően a legjobb ízélményt nyújtó gyümölccsel gazdagíthatja a mindennapokat.

Bizonyára felmerül Önben a kérdés, hogy miért fontos az almafajtákat az évszakhoz választani. Több ok miatt megéri erre ügyelni, hiszen az érés során változik az alma édessége, savanyúságaMás az állag is, mivel a nyári almák ropogósabbak. A tárolhatóság is lényeges szempont, ugyanis vannak, amelyek hűvös helyen elállnak, de találkozhat gyorsan romló fajtákkal is.

Melyik almafajtát mikor érdemes fogyasztani?

Nyár végén, ősz elején a legjobb döntés a Jonathan, az Idared, valamint a Golden Delicious. Ősszel a Gala, a Fuji, a Starking Delicious a kiváló választás. Télen pedig a Gloster, a Pink Lady és a Granny Smith teheti leginkább egészségesebbé és színesebbé az életét.

Az Idared, a Fuji, a Gloster és a Pink Lady tárolhatóak hosszú időn keresztül a legkönnyebben. Sütéshez és főzéshez érdemes a Granny Smith felhasználása mellett dönteni. Ha szeretne süteményt készíteni, akkor a savanykásabb almából célszerű válogatni.

Ha körültekintően választ az almafa fajták közül, és figyelmet fordít a megfelelő gondozásra, akkor hosszú évtizedeken át juthat hozzá finom és egészséges gyümölcsökhöz. Sőt az almafa nem csak finomságot ad, hanem dísze is a kertnek. Tavasszal a virágaival, ősszel pedig a színes leveleivel is különleges megjelenést kölcsönöz. Saját termesztésű almafákkal garantált a friss, egészséges, kiváló minőségű gyümölcs.

Fogyasszon rendszeresen almát, és biztosítsa a családtagjai számára is a megfelelő mennyiséget! Szerezze be Balogh Zoltán Faiskolájából a tökéletes almafa fajtákat, és ültessen a saját kertjében! Minden fontos információt megtalál a www.baloghfaiskola.hu internetes oldalon. Egyéni igényeivel és kérdéseivel hívja a 06-30-2194129-es telefonszámot, vagy írjon a megrendeles@baloghfaiskola.hu e-mail címre!